Начало / Свят / Сър Иън Маккелън се снима като остаряващия Шерлок Холмс

Сър Иън Маккелън се снима като остаряващия Шерлок Холмс

Сър Иън Маккелън публикува в социалната мрежа „Туитър“ своя снимка като детектив Шерлок Холмс, съобщи „Гардиън“. Както стана ясно в края на миналата година, големият актьор става поредната звезда, която ще влезе в кожата на героя на Артър Конан Дойл на големия екран. Филмът по романа „A Slight Trick of the Mind” от Мич Кълин ще тръгне по кината догодина. Режисьор е Бил Кондън.

„A Slight Trick of the Mind” излезе в книжарниците през 2005 г. Действието се развива през 1947 г. Шерлок Холмс е стар и вече в края на своя живот – той е на 93 години. Не може да ходи без бастун, а паметта му вече го напуска. Живее с икономка и нейния син, на когото разказва своите спомени. На Холмс обаче му се налага да се сблъска отново със стар случай, останал неразкрит в миналото.

„Над 70 актьора са играли Шерлок Холмс досега. Сега той е на 93 години и моят ред дойде“, написа в „Туитър“ Маккелън.

75-годишният актьор изобщо не дава признаци за забавяне на темпото. Той блести във екшън-приключенските филми по фентъзи класиката на Дж. Р. Р. Толкин, „Хобит“.

Маккелън е английски актьор, роден през 1939 г. Носител е на „Златен глобус”, „Тони” и много други награди. Два пъти е номиниран за „Оскар” и три пъти за „БАФТА”. Неговата кариера стартира още през далечната 1959 г. В популярната култура е известен най-вече с ролите си в адаптацията на комиксовата поредица „X-Men” и в екранизирането на творбите на Дж. Р. Р. Толкин, „Властелинът на пръстените” и „Хобит”. Маккелън открито признава, че е хомосексуалист, преди много години.

Фото: twitter.com/IanMcKellen

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …