Начало / България / „Общество на писателите Варна“ организира дискусия на тема „Потоп“

„Общество на писателите Варна“ организира дискусия на тема „Потоп“

Дискусия на тема „Потоп“ ще се проведе на 16 юли от 18,30 ч във Варна, квартал „Аспарухово“, читалище „Просвета”, съобщи „Общество на писателите Варна“.  Това е четвъртата дискусия, организирана от сдружението.  

Ето какво се казва в прессъобщението на организаторите:

 „Темата „Потоп“ не е посочена с цел да влиза в политическо състезание и измерване степента на полезно действие. По-скоро е един личен поглед върху събитията в квартал „Аспарухово“, Добрич, както и останалите наводнени райони. Един опит да се намери противотежест на страшните събития от 20-и юни, когато порой удави квартали, градове и хора. Всеки автор може да изложи своята позиция и да представи гледната си точка.

Могат да участват автори от цялата страна с коментари, статии, разкази и друг вид текстове. На срещата са добре дошли всички, които могат да добавят своето мнение или коментар към разговора, който обикновено се разгаря след и по време на четенията.

Текстът може да се представи лично от автора в обявения ден на дискусията или да се изпрати до 14 юли включително на e-mail: omp.varna@gmail.com. Няма ограничение за възрастта на участниците, както и за броя на предложените текстове и за техния жанр. Не се приемат единствено анонимни текстове.

Досега са проведени 3 дискусии на Общество на писателите Варна по следните теми: „Имената – начин на употреба и злоупотреба“, „Окупация: Кой? Кого? Какво?“, „Емиграция“. Участвали са повече от 20 автори от различни градове в страната и Канада. Дискусионният клуб се провежда от началото на тази година под формата на беседи – експериментална форма на творческа и гражданска рефлексия и рецепция на текущи обществени водещи теми и проблеми.

В края на 2014 г. „Общество на писателите Варна“ ще подготви сборник с подбрани текстове от всички проведени дискусии.

Всички представени досега текстове могат да се прочетат в сайта varnawriterssociety.net.“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Топ 101 - бг художествена литература_450x250

Топ 101 на „Хеликон“ за 2023-а – златен дубъл при българските за Георги Господинов

Обичани книги и премиерни заглавия са най-продаваните Триумфът на „Времеубежище“ беше очакван, като се има …