Начало / Свят / Биография на Елвис излиза в края на месеца

Биография на Елвис излиза в края на месеца

Биография на Краля на рокендрола Елвис Пресли ще излезе на англоезичния книжен пазар в края на този месец, съобщи „Индипендънт“. „Elvis Has Left The Building“ от Дилан Джоунс ще бъде в книжарниците от 31 юли. Книгата ще бъде фокусирана върху влиянието на Елвис върху популярната култура, което продължава и днес. Творбата ще бъде издадена от „Overlook Hardcover“.

Краля, както Елвис е наричан, напусна този свят в началото на възхода на пънк рока. Той обаче избра да унищожи сам себе си много преди което и да е музикално течение дори да доближи значимостта на неговото творчество. И въпреки промените в тенденциите в света на музиката, Елвис остава легенда, модел, който продължава да има силно влияние в тази сфера. Образът му така и не избледнява.

В „Elvis Has Left the Building“ Джоунс ни връща във времето, в което Елвис си отиде, а пънк рока набра популярност. Авторът анализира фанатичните фенове на Краля, неговите най-яростни критици и безкрайните му имитатори. Книгата показва как Еливс Пресли собственоръчно променя музиката и популярната култура и продължава да е значима фигура в живота на милиони хора и в наши дни.

Американският певец и актьор е роден през 1935 г. Той е един от най-влиятелните музиканти на ХХ век и е най-продаваният солов изпълнител в историята на музиката – албумите му са изтъргувани в над 600 милиона тираж. Елвис почина през 1977 г. след злоупотреба с наркотици.

Свързани заглавия

Библия с бележки от Елвис Пресли е обявена за продажба

Кралят на рокенрола обожавал комиксите

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Топ 101 - бг художествена литература_450x250

Топ 101 на „Хеликон“ за 2023-а – златен дубъл при българските за Георги Господинов

Обичани книги и премиерни заглавия са най-продаваните Триумфът на „Времеубежище“ беше очакван, като се има …