Начало / Свят / Известни писатели призоваха „Амазон“ да разреши спора си с „Hachette“

Известни писатели призоваха „Амазон“ да разреши спора си с „Hachette“

Известни писатели се подписаха под писмо, призоваващо онлайн търговската компания „Амазон“ да разреши спора си с издателството „Hachette“. Издателската къща недоволства срещу забавянето на поръчки и доставки на книги, публикувани от нея. В писмото се отбелязва, че по този начин се вреди не само на издателството, но и на автори и читатели.

Сред популярните имена, сложили подписа си под писмото, са Дейвид Балдачи, Джеймс Патерсън, Джон Гришам, Лий Чайлд, Клайв Къслър, Скот Търоу и др. В писмото, дело на американския автор Дъглас Престън, пише:

„Като писатели, не всички, но някои работещи с „Hachette“, ние силно вярваме, че никой книготърговец не бива да блокира продажбите на книги или по какъвто и да е начин да пречи на клиентите да поръчат книгите, които искат. „Амазон“ няма правото да пречи на определени автори само защото те са издавани от „Hachette“. Освен това, като налага нечестни цени и условия при доставка, „Амазон“ изневерява на своето мото, че е най-фокусираната върху желанията на клиента компания“.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

224885_b

Танц с айсберга, който потопи „Титаник“

Алма Катсу ни представя книга, пълна с мистерии и обрати Вдъхновението за написването на “Дълбините” (изд. …