Начало / Свят / Мемоарите на репортерка, държана в плен 460 дни, ще бъдат филмирани

Мемоарите на репортерка, държана в плен 460 дни, ще бъдат филмирани

Мемоарите на репортерка, държана в плен 460 дни, ще бъдат филмирани от „Холивуд”, съобщи nationalpost.com. Автобиографията на Аманда Линдхаут е озаглавена „A House in the Sky”. В нея разказва как е отвлечена от ислямистки екстремисти в Сомалия заедно с тогавашния си приятел, австралийския фотограф Найджъл Бренън.

Книгата на репортерката излезе през септември 2013 г. От тогава насам тя присъства в бестселър листите. Произведението е написано заедно с журналистката Сара Корбет от „Ню Йорк Таймс”.

Канадката и Бренън били в Могадишу, столица на Сомалия, през август 2008 г. в търсене на лагер на разселени хора, чиято история да отразят. Тогава са отвлечени от ислямистка терористична група, която се надявала да получи откуп срещу тяхното освобождаване. Те са държани в плен до ноември 2009 г. Двамата са измъчвани, оставяни да гладуват, а Линдхаут е изнасилвана ежедневно. Близките им се отказват от помощта на канадското и австралийското правителство, като се обръщат към частни лица. Екстремистите са получили около 600 000 долара, а още толкова са и разходите по преговорите.

С проекта за екранизирането на книгата се заема студиото „Annapurna Pictures”, което стои зад хитове като „Американска схема”, „Тя е глас” и „Враг номер едно”. В главната роля ще бъде Рууни Мара. Мара беше номинирана за „Оскар” за изпълнението си в друга литературна адаптация – „Мъжете, които мразеха жените” от Стиг Ларшон. Актрисата влезе в кожата на Лисбет Саландер.

След освобождаването си Линдхаут основава фондация в подкрепа на образованието на сомалийките. Тя твърди, че е простила на своите насилници и дори поддържа връзка с един от тях във „Фейсбук”. Канадката не обвинява терористите, а твърди, че те са продукт на войната и насилието е единственото, което познават.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

marquez-gabriel-adv-obit-slide-lp84-superjumbo

Нова книга на Маркес излиза десетилетие след смъртта му

Скоро у нас ще се появи отново и „Сто години самота“ En agosto nos vemos, …