Начало / Свят / Антъни Бийвър беше отличен с „Прицкер“

Антъни Бийвър беше отличен с „Прицкер“

Британският историк и писател Антъни Бийвър беше отличен с приза за военна литература „Прицкер“, съобщи thebookseller.com. Той се връчва за цялостен принос към писането на военна тематика. Бийвър прибавя към сметката си 100 000 долара. Официалната церемония по награждаването ще се състои на 8 ноември в Чикаго.

Целта на наградата е да отдаде почит към авторите, които обогатяват и внасят яснота във военната история. Тя се дава от 2007 г. насам. Сред предишните победители са Рик Аткинсън, Макс Хейстингс и Тим О’Брайън.

Бийвър е роден през 1946 г. Той е военен историк и писател. Преподавал му е доайенът във военната история Джон Кийгън. Бийвър е член на Кралското литературно общество в Обединеното кралство и е служил в кавалерията на британската армия. Публикувал е 4 романа и 10 нехудожествени произведения. Признати са книгите му „Stalingrad“, „The Second World War“, „Загадъчната Олга Чехова“ и др. Той коментира:

„Да спечеля тази награда е най-голямата чест за мен, не само заради репутацията на приза, но и защото в екипа на журито са историците, на които най-много се възхищавам. Отличието е за цялостен принос, което създава впечатление, че най-доброто от автора е в миналото. Но за мен това ще бъде фактор, който ще ме мотивира да продължа да пиша“.

Свързани заглавия
Тим О’Брайън спечели награда „Прицкер” за военна литература

Макс Хейстингс спечели наградата „Прицкер” за военна литература и 100 000 долара
Ветеран от Виетнам спечели наградата „Прицкер” за военна литература

„Загадъчната Олга Чехова“ от Антъни Бийвър тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hans-jurgen-weinhardt-FZ5nx86tP2U-unsplash

Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Ранглистата се актуализира често, казват от електронния гигант „Амазон“ се превърна в страшилището, което може …