Начало / България / „Хеликон“ отново подари концерт на клиентите си

„Хеликон“ отново подари концерт на клиентите си

По традиция вече „Хеликон“ подари класически концерт на своите клиенти. Навръх Еньовден в книжарница „Хеликон България“ се събраха клиенти и приятели, за да чуят изпълненията на роял на младата пианистка Марина Симеонова.

Концертът мина под знака на започналата дарителска кампания, организирана от компанията за набиране на средства за подпомагане на бедстващите в Добрич. Както вече бе обявено във всяка книжарница до касите е поставена кутия, в която клиентите могат да оставят своите дарения. Кампанията продължава до 26 юни. След това събраната сума ще бъде удвоена от „Хеликон“.

Симеонова, която е възпитаничка на МА „Любомир Пипков“ представи пред отбраната публика произведения на Скарлати, Бетовен, Лист, Шопен, Панчо Владигеров и любимия си Клод Дебюси.

„Невероятно е усещането да свириш в книжарница. Не знам дали е заради книгите, не искам да казвам клишета, но има много духовност в тази атмосфера, а публиката ми беше великолепна. Обичам да чета и винаги слушам музика, когато го правя“, каза пианистката.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hans-jurgen-weinhardt-FZ5nx86tP2U-unsplash

Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Ранглистата се актуализира често, казват от електронния гигант „Амазон“ се превърна в страшилището, което може …