Начало / Свят / Юън Макгрегър ще играе в адаптацията на „Американски пасторал“ от Филип Рот

Юън Макгрегър ще играе в адаптацията на „Американски пасторал“ от Филип Рот

Проектът за адаптирането на „Американски пасторал“ от Филип Рот на големия екран най-накрая е задвижен, съобщи „Лос Анджелис Таймс“. Филмът вече си има режисьор, сценарист и актьор за главната роля. Юън Макгрегър ще се превъплъти в Симор Левов, който живее в американската мечта. Светът му обаче се преобръща за миг.

Режисьор на продукцията ще бъде Филип Нойс, а сценария ще напише Джон Романо, адаптирал за екрана „Адвокатът с Линкълна“ от Майкъл Конъли. Снимките трябва да започнат през 2015 г. По книгите на Филип Рот често са правени филми през годините. Сред екранизираните му творби са „Синдромът Портной“, „Човешкото петно“, „Elegy“ и „Goodbye Columbus“.

На Макгрегър също не са му чужди литературните адаптации. Той игра във филма по книгата „Трейнспотинг“ от Ървин Уелш, а му предстои и още един филм по роман – „Изменник по вкуса ни“ от Джон Льо Каре.

„Американски пасторал“ излезе през 1997 г. Романът разказва за Симор Левов, по прякор Шведа, който е бивша спортна колежанска звезда и настоящ успешен бизнесмен. Неговият живот се преобръща от културните и социални вълнения през 60-те години на миналия век. По това време президент на САЩ е Линдън Джонсън. Произведението е наградено с „Пулицър“ през 1998 г., а изданието „Тайм“ го определя за един от най-великите романи за всички времена. „Американски пасторал“ е преведен на български език.

„Американски пасторал“ тук

Книги от Филип Рот тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

422065351_724037106485594_8062317724303146292_n

Децата избират най-хубавите книги на годината

Всеки участник е част от почетното жури „Бисерче вълшебно“ стартира сега за 12-ти път – …