Начало / Свят / Само 17% от родителите в САЩ смятат четенето за приоритет през лятото

Само 17% от родителите в САЩ смятат четенето за приоритет през лятото

Само 17% от родителите в САЩ са изтъкнали четенето като приоритет за ваканцията на децата им, установи проучване на организацията Reading Is Fundamental (RIF). Резултатите от изледването бяха публикувани от сайта http://www.mediabistro.com.

Организаторите, които са сред водещите фондации за стимулиране на четенето сред децата отвъд Океана, интервюирали през април 1000 родители на деца между 5 и 11-годишна възраст. Резултатите показват, че децата прекарват почти три пъти повече време пред телевизионните екрани и с видео-игрите отколкото с книгите през лятото. Средно малчуганите отделят 17,4 часа на седмица за телевизия и игри, и само 5,9 часа  в четене. Изследването констатира и друго: децата на родителите, за които четенето е приоритет, отделят на книгите двойно повече внимание. 83% от анкетираните посочват, че хартиените издания са по-подходящи и предпочитани пред електронните книги.

Reading Is Fundamental (RIF) стартира и лятната си инициатива за събирани на пари в книжарниците, с които да се стимулират литературните занимания на деца в цяла Америка.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

willsmith_bookcover.jpg__1600x900_q85_crop_subsampling-2

Уил Смит разказа историята на вътрешната си промяна

Книгата му е забавна и сериозна едновременно Истински бестселър през последните седмици, четивото е много …