Начало / Свят / Нов роман на Джон Харви е вече в британските книжарници

Нов роман на Джон Харви е вече в британските книжарници

Нова книга на Джон Харви е вече на англоезичния книжен пазар, съобщи британският „Телеграф“. Романът, озаглавен „Darkness, Darkness“, е 12-ти и последен от поредицата за детектив Чарли Ресник. Той е публикуван от „William Heinemann“.

Преди 30 години, миньорска стачка е на път да разцепи Англия. Тя обръща съсед срещу съсед, съпруг срещу съпруга, баща срещу син. Ресник, един от най-способните в полицията, е от централните фигури по време на драматичните събития. По това време обаче той губи своя партньор. Сега, пенсиониран, Ресник скърби за него. Откриването на труп на млада жена и свързването на случая със стачката кара Ресник да задълбае в миналото си и да разреши последния си случай.

Джон Харви е британски писател, роден през 1938 г. Известен е с криминалните си поредици за Чарли Ресник и Франк Елдър. Харви е публикувал над 90 книги под различни имена. Първата му книга за Ресник, „Lonely Hearts“, публикувана през 1989 г., е обявена за един от 100-те романа на ХХ век от влиятелния „Таймс“. Българският читател познава Харви най-вече от книгата му „Плът и кръв“.

Книги от Джон Харви тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226024_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (22 май – 29 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Бай Тошо от Иво Сиромахов …