Начало / Свят / Шестима на финала за наградата „Франк О’Конър“

Шестима на финала за наградата „Франк О’Конър“

Номинираните за наградата „Франк О’Конър“ са обявени, съобщи bustle.com. Отличието се дава за сборник с разкази. Претендентите са Лори Мур с „Bark“, АЛ Кенеди с „All the Rage“, Лора ван ден Берг с „The Isle of Youth“, Бен Маркъс с „Leaving the Sea“, Фил Клей с „Redeployment“ и Колин Барет с „Young Skins“. Победителят ще бъде обявен в началото на юли. Паричната премия е 25 000 евро.

Наградата „Франк О’Конър” носи името на големия ирландски автор. Тя се връчва всяка година за сборник от кратки разкази, публикуван на английски език. Националността на автора не е от значение. Сред предишните победители са Харуки Мураками и Една О’Брайън.

„Всички тези сборници са изключителни, цели светове, които оживяват и се движат. Историите ме трогнаха, провокираха и ме оставиха без дъх. Читателят се потапя дълбоко в тях. С всеки страхотен разказ, а в тези творби има много, светът се разширява. Както и животът. Човек израства с прочитането на всяко едно от тези произведения“, коментира писателката и член на журито Алисън Маклауд.

Свързани заглавия
Нейтън Инглъндър спечели наградата „Франк О’Конър”

Една О’Брайън спечели наградата „Франк О’Конър” и 35 000 евро

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

thich-nhat-hanh-JPG-3178-1642835551

Заветът на монаха-миротворец Тик Нят Хан: „Потърсете с поглед другия бряг!”

Отиде си създателят на толкова много послания за мир и любов Автор на над 100 …