Начало / България / Антон Парталев и Христо Кърджилов спечелиха конкурса „За ползата от нечетенето и вредата от четенето” (обновена)

Антон Парталев и Христо Кърджилов спечелиха конкурса „За ползата от нечетенето и вредата от четенето” (обновена)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Антон Парталев с есе и Христо Кърджилов с разказ спечелиха конкурса на тема  „За ползата от нечетенето и вредата от четенето”. Победителите бяха обявени в събота вечерта в бургаската книжарница „Хеликон”.Събитието беше част от фестивала „Четящият човек”.

Близо 150 души от цялата страна участваха в конкурса. Журито съобщи, че конкуренцията е била изключително силна. Творбите на победителите бяха прочетени от Гинка Панайотова и Юри Лазаров и предизвикаха бурни аплодисменти.

Вечерта на „Хеликон” беше уважена от писателите Алек Попов, Георги Данаилов, Захари Карабашлиев, Кристофър Бъкстън и Христо Карастоянов. По традиция Мариана и Венци от „Силует” изпълниха класически джаз.

Четете произведенията на победителите на lira.bg  утре.

Писателят Христо Карастоянов се зае да нарисува всеки фестивален ден. Ето как изглежда през четката му третият след пороя, излял се над Бургас:

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …

Един коментар

  1. Марлена Гетова

    Гостоприемниците книжари от Хеликон подариха на една чудесна вечер на ЧЕТЯЩИТЕ ЧОВЕЦИ, окупирали книжарницата – писатели, почитатели, наградени…За мен беше голямо вълнение и искрена радост да поздравя с получената втора награда за есе своята ученичка Веселина Кискинова от Сливен. Дано доживея деня, когато ще си купя нейна книга от книжарница Хеликон!