Начало / Критика / Нийл Геймън: Книгите са свещени

Нийл Геймън: Книгите са свещени

Един от най-популярните съвременни писатели – Нийл Геймън, говори пред списанието „Salon” за книгите и състоянието на издателския бизнес. Той изрази мнение, че „Амазон” обхваща прекалено голям дял от пазара на книги и има нужда от повече процъфтяващи независими книжарници. Авторът заяви, че в книгоиздателския бизнес в момента се наблюдава „най-лошата страна на капитализма в действие и не е забавно”.

„Не съм напълно наясно с всички проблеми. Всеки път, когато се опитам да наваксам с информацията, попадам все на изказвания като „Не можем нищо да кажем”. Мисля, че книгите са специални. Книгите са свещени. Когато продаваш книги, независимо от печалби и загуби, трябва да знаеш, че стъпваш на свещена земя. Но е сложно, когато става въпрос за гигантски мултимилиардни организации.

Онлайн магазините и големите вериги книжарници не доставят същото удоволствие като това да влезеш в уютна независима книжарница. Но младите писатели не трябва да се обезкуражават, защото никой, дори Джеф Безос, не знае как ще се завъртят нещата след само 5 години например.

Сега е фантастично време да си начинаещ писател. Имаш толкова възможности пред себе си. Можеш да опиташ неща, които древно същество като мен никога не би си и представило.”

Нийл Геймън е известен английски писател, роден през 1960 г. Той пише фентъзи. Носител е на много литературни награди. Известни негови книги са „Добри поличби”, „Каролайн”, „Книга за гробището” и др. Тези и други негови творби могат да бъдат намерени в българските книжарници.

Свързани заглавия
Нийл Геймън: Защо трябва да гледате и четете „Зимна приказка в Ню Йорк“

„HarperCollins“ ще публикува „Книга за гробището“ като комикс

Книгите на Нийл Геймън „Американски богове“ и „Момчетата от Ананси“ ще бъдат адаптирани на малкия екран

Книги от Нийл Геймън тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3163

Французите събират пари за ръкопис на маркиз Дьо Сад

„120-те дни на Содом” е писан в Бастилията Писател и политик, аристократът се противопоставя на …