Начало / Свят / Брад Пит и Лупита Нионго отново ще участват в адаптация на книга

Брад Пит и Лупита Нионго отново ще участват в адаптация на книга

След огромния успех на екранизацията на „12 години в робство“ от Соломон Нортъп с участието на Брад Пит и Лупита Нионго двамата отново ще си партнират на екрана във филм по книга, съобщи „Индипендънт”. Става въпрос за „Americanah” от Чимаманда Адичи. Творбата е една от най-нашумелите в света на литературата в последно време. Тя получи приза на литературната критика на Националните награди на книги в САЩ за 2013 г. и беше номинирана за „Baileys Women’s Prize for Fiction”.

Продуцентската компания на Пит, „Plan B”, ще се заеме с осъществяването на проекта. Нионго ще бъде и копродуцент. Произведението разказва за нигерийска двойка, която е изправена пред тежките проблеми, но и възможностите след имиграция в Америка. Двамата често посрещат с хумор препятствията, пред които ги поставя животът.

Лупита Нионго, която получи „Оскар” за поддържаща женска роля за „12 години в робство”, говори за предстоящия филм:

„Да играя главната героиня за мен ще бъде чест. Докато четях „Americanah”, страница след страница бях възхитена от историите на двамата персонажи. Описаните проблеми, пред които те се изправят, са толкова автентични. Лесно е да се идентифицираш с героите. Ще бъде вълнуващо предизвикателство да адаптираме тази сърдечна история за любов и хумор”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1555177023_230_0_2962_2048_1920x0_80_0_0_0efdb00fd79b76b37316b558c504bc31

Червеният площад стана огромна книжарница

Книжен фестивал радва московчани Наречен е точно на името на площада и се провежда през …