Начало / Свят / Брад Пит и Лупита Нионго отново ще участват в адаптация на книга

Брад Пит и Лупита Нионго отново ще участват в адаптация на книга

След огромния успех на екранизацията на „12 години в робство“ от Соломон Нортъп с участието на Брад Пит и Лупита Нионго двамата отново ще си партнират на екрана във филм по книга, съобщи „Индипендънт”. Става въпрос за „Americanah” от Чимаманда Адичи. Творбата е една от най-нашумелите в света на литературата в последно време. Тя получи приза на литературната критика на Националните награди на книги в САЩ за 2013 г. и беше номинирана за „Baileys Women’s Prize for Fiction”.

Продуцентската компания на Пит, „Plan B”, ще се заеме с осъществяването на проекта. Нионго ще бъде и копродуцент. Произведението разказва за нигерийска двойка, която е изправена пред тежките проблеми, но и възможностите след имиграция в Америка. Двамата често посрещат с хумор препятствията, пред които ги поставя животът.

Лупита Нионго, която получи „Оскар” за поддържаща женска роля за „12 години в робство”, говори за предстоящия филм:

„Да играя главната героиня за мен ще бъде чест. Докато четях „Americanah”, страница след страница бях възхитена от историите на двамата персонажи. Описаните проблеми, пред които те се изправят, са толкова автентични. Лесно е да се идентифицираш с героите. Ще бъде вълнуващо предизвикателство да адаптираме тази сърдечна история за любов и хумор”.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …