Начало / България / Бербатов ще пише мемоари

Бербатов ще пише мемоари

Българският футболист Димитър Бербатов ще напише мемоари. Това обяви той в „Шоуто на Слави“, излъчвано по БТВ. В книгата Бербатов ще разкаже за своята кариера, като ще се концентрира най-вече върху престоя си в един от най-големите клубове – „Манчестър Юнайтед“. Все пак, нападателят на „Монако“ не уточни кога точно ще публикува автобиографията си.

Бербатов се превърна в най-скъпия трансфер на „Манчестър Юнайтед“, когато беше привлчен от „Тотнъм“ през 2008 г. Впоследствие обаче голмайсторът на България не получи достатъчно шанс за изява от мениджъра сър Алекс Фъргюсън. Кулминацията на конфликта се оказа финала на Шампионска лига през 2011 г., когато, макар да беше голмайстор на първенството на Англия, Бербатов дори не беше включен в групата за двубоя. Мачът впоследствие беше спечелен с 3:1 от съперника на „Юнайтед“, „Барселона“.

„Не искам да се връщам назад във времето. Опитвам се да бъда над тези неща и да съм по-големият мъж в случая. Все още не е казано какво се случи тогава, но ще го направя в книгата, която смятам да напиша… Когато го чуеш, все едно те удря с нож. Не зная дали оставането ми за следващата година беше грешка. Исках да се боря за мястото си, защото зная какви качества притежавам“, сподели Бербатов.

Димитър Бербатов е български футболист, роден през 1981 г. Играе като нападател. Състезавал се е за отборите на „ЦСКА“, „Байер Леверкузен“, „Тотнъм“, „Манчестър Юнайтед“, „Фулъм“, а в момента е футболист на „Монако“. Той е рекордьор по голове за националния отбор на България – 48 попадения в 78 срещи.

„Алекс Фъргюсън: Моята автобиография“ тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …