Начало / Свят / Излезе първият детективски роман на Стивън Кинг – „Mr. Mercedes“

Излезе първият детективски роман на Стивън Кинг – „Mr. Mercedes“

На американския книжен пазар излезе очакваният с голям интерес роман на Стивън Кинг „Mr. Mercedes“, съобщи „USA Today“. Авторът определя творбата като първото си детективско произведение, написано по подобие на култовите книги на Реймънд Чандлър за героя Филип Марлоу. Романът е публикуван от „Scribner“.

Книгата проследява историята на пенсионирания детектив от отдел убийства Бил Ходжс, който е преследван от кошмари, свързани със случаите, които не е разрешил. Особено го тормози казус, в който шофьор с откраднат „Мерцедес“ прегазва опашка от безработни, наредили се пред бюро по труда. 8 са убити, 15 са ранени, но убиецът не е хванат.

Месеци по-късно Ходжс получава писмо от човек, който твърди, че е извършителят. Брейди Хартфийлд, живеещ с майка си, която е алкохоличка, в родната си къща, готви нов удар, като този път жертвите ще са хиляди. Ходж и група негови странни приятели трябва да спрат убиеца в тази напрегната надпревара с времето.

Сюжетът е вдъхновен от истински случай, в който жена се блъска с колата си в ресторант на „Макдоналдс“. Първоначалната идея на Кинг е била да напише разказ, който обаче впоследствие е еволюирал в завършен роман.

Свързани заглавия
Герои на Стивън Кинг оживяват и промотират новия му роман

Роман за сериен убиец от Стивън Кинг излиза през 2014 г.

Книги от Стивън Кинг тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …