Начало / Любопитно / „Пазителката на женската сила” от Лариса Ленар (откъс)

„Пазителката на женската сила” от Лариса Ленар (откъс)

В „Пазителката на женската сила” – продължение на „Изворът на женската сила”, Лариса Ренар показва как се овладява и използва енергията на четирите стихии – огън, вода, въздух, земя, които управляват света и четирите основни състояния на жената чрез: практиките на Древна Индия за пробуждане на енергията на Шакти, тибетски упражнения за проявяване на вътрешната си сила и любов към себе си, уроци от Древна Гърция за изява на богинята в теб и как да се научиш да даваш и да приемаш, магически заклинания и медитации на древните викинги за духовно издигане и свързване с вселенската енергия.
Някои от техниките и упражненията, включени в книгата „Пазителката на женската сила”:

Затваряне на кръга на женската сила
Поемаш дълбоко дъх и напълваш дробовете си с въздух. Осъзнай властта на Въздуха. Погледни пламъка на свещта пред себе си и осъзнай властта на Огъня. Погледни земята и осъзнай властта на Земята. Погледни водата и осъзнай нейната власт. Осъзнай, че ти си сътворена от тези четири сили.
Затваряш очи. Вдишваш дълбоко и молиш въздуха да изчисти всяка ментална паяжина. Представяш си паяжината на лицето си и наблюдаваш как тя изчезва.
Отново вдишваш дълбоко и се обръщаш към Огъня с молба пламъците да те обхванат, за да изчистиш всички замърсявания. Представяш си как си влязла в огромен син пламък, наблюдаваш как тялото ти се изчиства, как започва да искри и да блести.
Вдишваш дълбоко и молиш Земята да балансира енергията ти. Представяш си как си заровена до шия в топлия пясък и усещаш как той нежно те приласкава. Посипваш пясък на главата и лицето си и наблюдаваш как се сипе от теб и как от тебе падат неувереността и съмненията.
Вдишваш дълбоко и молиш Водата да те очисти от негативните емоции. Представяш си как плуваш във водата и се гмуркаш. Наблюдаваш как всички негативни емоции те напускат.
Представяш си неголям хълм, на който гори огън, виждаш как въздухът го разпалва. Представяш си как водата се превръща в пáра. Виждаш взаимодействието на четирите стихии и чувстваш тяхното взаимодействие вътре в теб, чувстваш тяхната хармония.
Благодариш на всички стихии за пречистването, което са ти дали.
Осъзнай тяхната енергия. Представи си мощта и величието на бушуващия огън и осъзнай неговата власт. Чуй какво ти говорят. Представи си Земята, нейните планини и долини, виж как вятърът ги гали с дъха си. Чуй тяхното послание. Осъзнай красотата на този свят.
Осъзнай, че тази красота и сила, която виждаш наоколо, я има и вътре в теб. Приеми тази красота и сила като свое наследство.
Благодариш на стихиите, че сте били едно цяло, и ги молиш да продължават да те подкрепят. Отваряш очи и нежно докосваш пламъка, земята, водата и перото. Благодариш на пространството за присъствието и подкрепата.
Остави свещта да догори. Постави я между чашите с вода и пръст и сложи перото пред тях.

***

Жрица на стихията на Огъня
Затвори очи, вдишай дълбоко и на издишване си представи, че се намираш в края на древна гора. Виждаш пътечка, която отвежда навътре в гората, ти тръгваш по нея. Озоваваш се на поляна, където гори огромен огън. Гледаш огъня и виждаш как пламъкът се превръща в прекрасна девойка с грива от черни коси, в червена дреха. Гръдта й е натежала, а бедрата й са широки. Тя е сладострастна и чувствена, необуздана и импулсивна. Цялата трепери от възбуда и желание. Устните й са полуотворени, зърната й – настръхнали. Тя танцува своя танц на първобитната сексуалност. Слей се с нея. Усети вибрациите й. Самата ти стани огнена жена. Почувствай нейната енергия. Изпълни се с нея. Почувствай как тялото ти се изпълва с желание и възбуда, с енергията на страстта, с енергията на огъня. Как вътре в твоя център на страстта се разпалва огън, който те изпълва с пламтяща жар. Почувствай се свободна и страстна, чувствена и необуздана, сладострастна и спонтанна. И когато се почувстваш като жрица на стихията на Огъня, отново стани себе си. Поблагодари на стихията на Огъня и се върни в реалността.

***

Обръщение към жрицата на Водата
Затвори очи, поеми въздух и при издишването си представи как се полюшваш на топлите вълни. Почувствай как вълните те люлеят и увличат след себе си към дъното. Там ти виждаш как се завихря водата и в центъра на завихрянето се появява девойка с рижи коси, почти момиче, с дълги крака и малки гърди. Тя започва да играе с вълните – смее се и бяга от тях, а после тича насреща им. Тя е непосредствена и доверчива, безгрижна и открита. Ти се сливаш с нея и ставаш млада девойка, която играе с морските вълни. Почувствай нейните вибрации. Усети нейната радост и ликуване, нейната безгрижност и трогателност. Изпей ВА, което активизира стихията на Водата.

Диханието на деветте кръга практиката, която помага да се избавим от негативните мисли, раздразнението и злобата

Притискаш с показалеца на лявата ръка дясната ноздра, вдишваш чистата бяла светлина през лявата ноздра и издишваш през дясната черния дим на негативните мисли и манията за секс. Повтаряш три пъти.
Притискаш с показалеца на дясната ръка лявата ноздра, вдишваш чистата бяла светлина и издишваш през дясната ноздра черния дим на злобата и ненавистта. Повтаряш три пъти.
Вдишваш с двете ноздри чистата бяла светлина, която пречиства тялото, и издишваш черния дим на безразличието към теб и тревогата, като си представяш, че този дим излиза през точката между веждите. Повтаряш също три пъти.

***

Творческа визуализация на желанията
Срещу третото око (точката в средата на челото) си представяш бял матов диск, а на неговия фон – желаното събитие с максимално възможен брой детайли. След това съчиняваш песничка от четири стиха, за да включиш емоциите. Няколко пъти вдишваш и издишваш и насочваш вниманието  към твоя сексуален център (четири пръста под пъпа). Оттам с вдишването издигаш енергията до третото око. Изпълваш матовия диск с нея дотогава, докато не почне да свети, пееш песничката и пускаш желанието си в пространството. Благодариш на пространството за помощта и подкрепата.
Свързани заглавия
Лариса Ренар: Да се родиш жена е голямо щастие

„Пазителката на женската сила”  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Shortlist 2021

Български автори на крачка от Европейската награда за литература

Ясни са четирите родни номинации за 2021-а Наградата за литература на Европейския съюз, както е …