Начало / Любопитно / „Пазителката на женската сила” от Лариса Ленар (откъс)

„Пазителката на женската сила” от Лариса Ленар (откъс)

В „Пазителката на женската сила” – продължение на „Изворът на женската сила”, Лариса Ренар показва как се овладява и използва енергията на четирите стихии – огън, вода, въздух, земя, които управляват света и четирите основни състояния на жената чрез: практиките на Древна Индия за пробуждане на енергията на Шакти, тибетски упражнения за проявяване на вътрешната си сила и любов към себе си, уроци от Древна Гърция за изява на богинята в теб и как да се научиш да даваш и да приемаш, магически заклинания и медитации на древните викинги за духовно издигане и свързване с вселенската енергия.
Някои от техниките и упражненията, включени в книгата „Пазителката на женската сила”:

Затваряне на кръга на женската сила
Поемаш дълбоко дъх и напълваш дробовете си с въздух. Осъзнай властта на Въздуха. Погледни пламъка на свещта пред себе си и осъзнай властта на Огъня. Погледни земята и осъзнай властта на Земята. Погледни водата и осъзнай нейната власт. Осъзнай, че ти си сътворена от тези четири сили.
Затваряш очи. Вдишваш дълбоко и молиш въздуха да изчисти всяка ментална паяжина. Представяш си паяжината на лицето си и наблюдаваш как тя изчезва.
Отново вдишваш дълбоко и се обръщаш към Огъня с молба пламъците да те обхванат, за да изчистиш всички замърсявания. Представяш си как си влязла в огромен син пламък, наблюдаваш как тялото ти се изчиства, как започва да искри и да блести.
Вдишваш дълбоко и молиш Земята да балансира енергията ти. Представяш си как си заровена до шия в топлия пясък и усещаш как той нежно те приласкава. Посипваш пясък на главата и лицето си и наблюдаваш как се сипе от теб и как от тебе падат неувереността и съмненията.
Вдишваш дълбоко и молиш Водата да те очисти от негативните емоции. Представяш си как плуваш във водата и се гмуркаш. Наблюдаваш как всички негативни емоции те напускат.
Представяш си неголям хълм, на който гори огън, виждаш как въздухът го разпалва. Представяш си как водата се превръща в пáра. Виждаш взаимодействието на четирите стихии и чувстваш тяхното взаимодействие вътре в теб, чувстваш тяхната хармония.
Благодариш на всички стихии за пречистването, което са ти дали.
Осъзнай тяхната енергия. Представи си мощта и величието на бушуващия огън и осъзнай неговата власт. Чуй какво ти говорят. Представи си Земята, нейните планини и долини, виж как вятърът ги гали с дъха си. Чуй тяхното послание. Осъзнай красотата на този свят.
Осъзнай, че тази красота и сила, която виждаш наоколо, я има и вътре в теб. Приеми тази красота и сила като свое наследство.
Благодариш на стихиите, че сте били едно цяло, и ги молиш да продължават да те подкрепят. Отваряш очи и нежно докосваш пламъка, земята, водата и перото. Благодариш на пространството за присъствието и подкрепата.
Остави свещта да догори. Постави я между чашите с вода и пръст и сложи перото пред тях.

***

Жрица на стихията на Огъня
Затвори очи, вдишай дълбоко и на издишване си представи, че се намираш в края на древна гора. Виждаш пътечка, която отвежда навътре в гората, ти тръгваш по нея. Озоваваш се на поляна, където гори огромен огън. Гледаш огъня и виждаш как пламъкът се превръща в прекрасна девойка с грива от черни коси, в червена дреха. Гръдта й е натежала, а бедрата й са широки. Тя е сладострастна и чувствена, необуздана и импулсивна. Цялата трепери от възбуда и желание. Устните й са полуотворени, зърната й – настръхнали. Тя танцува своя танц на първобитната сексуалност. Слей се с нея. Усети вибрациите й. Самата ти стани огнена жена. Почувствай нейната енергия. Изпълни се с нея. Почувствай как тялото ти се изпълва с желание и възбуда, с енергията на страстта, с енергията на огъня. Как вътре в твоя център на страстта се разпалва огън, който те изпълва с пламтяща жар. Почувствай се свободна и страстна, чувствена и необуздана, сладострастна и спонтанна. И когато се почувстваш като жрица на стихията на Огъня, отново стани себе си. Поблагодари на стихията на Огъня и се върни в реалността.

***

Обръщение към жрицата на Водата
Затвори очи, поеми въздух и при издишването си представи как се полюшваш на топлите вълни. Почувствай как вълните те люлеят и увличат след себе си към дъното. Там ти виждаш как се завихря водата и в центъра на завихрянето се появява девойка с рижи коси, почти момиче, с дълги крака и малки гърди. Тя започва да играе с вълните – смее се и бяга от тях, а после тича насреща им. Тя е непосредствена и доверчива, безгрижна и открита. Ти се сливаш с нея и ставаш млада девойка, която играе с морските вълни. Почувствай нейните вибрации. Усети нейната радост и ликуване, нейната безгрижност и трогателност. Изпей ВА, което активизира стихията на Водата.

Диханието на деветте кръга практиката, която помага да се избавим от негативните мисли, раздразнението и злобата

Притискаш с показалеца на лявата ръка дясната ноздра, вдишваш чистата бяла светлина през лявата ноздра и издишваш през дясната черния дим на негативните мисли и манията за секс. Повтаряш три пъти.
Притискаш с показалеца на дясната ръка лявата ноздра, вдишваш чистата бяла светлина и издишваш през дясната ноздра черния дим на злобата и ненавистта. Повтаряш три пъти.
Вдишваш с двете ноздри чистата бяла светлина, която пречиства тялото, и издишваш черния дим на безразличието към теб и тревогата, като си представяш, че този дим излиза през точката между веждите. Повтаряш също три пъти.

***

Творческа визуализация на желанията
Срещу третото око (точката в средата на челото) си представяш бял матов диск, а на неговия фон – желаното събитие с максимално възможен брой детайли. След това съчиняваш песничка от четири стиха, за да включиш емоциите. Няколко пъти вдишваш и издишваш и насочваш вниманието  към твоя сексуален център (четири пръста под пъпа). Оттам с вдишването издигаш енергията до третото око. Изпълваш матовия диск с нея дотогава, докато не почне да свети, пееш песничката и пускаш желанието си в пространството. Благодариш на пространството за помощта и подкрепата.
Свързани заглавия
Лариса Ренар: Да се родиш жена е голямо щастие

„Пазителката на женската сила”  тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …