Начало / Свят / Лий Чайлд: Ръсел Кроу бе твърде дебел за Джак Ричър

Лий Чайлд: Ръсел Кроу бе твърде дебел за Джак Ричър

Лий Чайлд за пореден път защити избора на актьора Том Круз в ролята на героя Джак Ричър във филмирането на книгите му. Бестелъровият автор бе сред ВИП гостите на фестивала „Хей“ за литература и изкуство в Уелс, където се срещна със свои читатели.

„Том Круз бе перфектният избор. Ръсел Кроу е твърде дебел и твърде австралиец, за да се превъплати в Джак Ричър“, каза Чайлд, цитиран от британския в. „Телеграф“.

Основната критика срещу избора на Круз бе ниския му ръст – само 168 сантиметра, докато героят му се слави, освен с острия си ум и непоколебимия си характер, и с факта, че е почти двуметров исполин. Друго несъответствие е, че литературният герой е и доста як, с широка брадичка, а освен това е блондин.

“Филмирането на „Джак Ричър“ струваше 100 милиона паунда и за това трябваше да изберем някой от „А“ отбора на Холивуд. Но с кого разполагахме? Джони Деп? Не става! Ръсел Кроу? Твърде дебел и твърде австралиец.Мат Деймън вече игра в хитов трилър като Джейсън Борн. Така че не остана друг очевиден кандидат. Познавам стотици актьори, но всички са ниски. Всъщност вече 100 години в киното няма огромен актьор. Дори тези, които мислите за големи, не са. Всичко в Wikipedia и PR-материалите е лъжа. Ако говорите с гардеробиерите и тези, които шият костюмите, ще разберете истината. Мога да ви обещая само едно – Том Круз няма да нахлуе в дома ви и да ви открадне книгите за Джак Ричър“, каза Чайлд.

Свързани заглавия

Лий Чайлд в разговор с феновете си: Сега Джак Ричър е на 50 и започва да напада хората с проходилката си
Лий Чайлд: Ако не съм се наслаждавал на някоя книга, вината е била в мен
Ясни са номинациите за наградите на Асоциацията на криминалните писатели във Великобритания
Фредерик Форсайт получи „Диамантен кинжал”

Книги от Лий Чайлд тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230517-WA0006

1 юни в детска стая „Хеликон“

И да не ни се вярва, юни месец дойде, по-точно втурна се презглава, както само децата …