Начало / България / Палми Ранчев, Мирела Иванова и Емилия Дворянова са номинирани за наградата „Хеликон“

Палми Ранчев, Мирела Иванова и Емилия Дворянова са номинирани за наградата „Хеликон“

Сборниците с разкази „Боксьори и случайни минувачи” на Палми Ранчев („Жанет 45”), „Всички разкази са за теб” на Мирела Иванова („Прозорец”) и романът „При входа на морето” на Емилия Дворянова („Обсидиан”) са трите удостоени книги на пролетните номинации за наградата за нова българска художествена проза „Хеликон”.

Членовете на журито Кристин Димитрова, Калин Донков (председател), Бойко Ламбовски, Андрей Захариев и Юри Лазаров отчетоха предизборната ситуация в страната и си казаха: „Изборите отминават, но добрите книги все ще се четат…”

Във време на абитуриентски балове и следизборни сметки, пролетните номинации ще бъдат връчени на 28 май, сряда от 17.30 часа в уютното пространство на книжарницата „Хеликон- България”, булевард „Цар Освободител” № 4.

„Там обстановката ще бъде по-различна от обичайната напоследък. Ще се говори за литература, ще се слуша музика… А след кратките и емоционални думи на номинираните, ще се изпие чаша вино. И ще си говорим тихо за смислени и съдържателни неща. Добре дошли“, се казва в прессъобщението на организаторите.

Свързани заглавия
Людмил Тодоров, Недялко Славов и Теодора Димова са първите номинирани за награда „Хеликон” за 2014 г.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …