Начало / Читатели / „Шепа лъскави череши” от Мария Донева (ревю)

„Шепа лъскави череши” от Мария Донева (ревю)

Любина ЙОРДАНОВА

Месец май е месецът на черешите. Те пък са символ на идващото лято, на безгрижното детство, на незабравимите спомени. Към това може да се добави и нова асоциация, свързана с май и череши – „Шепа лъскави череши”.

Това е една много, ама много хубава стихосбирка на талантливата поетеса Мария Донева. Щастието започва още като погледнеш красивата корица на книгата, която те кара да се усмихнеш. Черешите тук зреят през всички сезони – зимата, пролетта, лятото и есента, защото носят обвивките на стихотворения и никога не презряват. Дори не се налага да плюеш костилки. Но стиховете са също толкова сладки като истинските плодове. Макар и да има зелени дръжчици тъга.

Написаното блести с нежни и внимателни думи, които те умиляват и те карат да се вглеждаш повече във всичко около теб – независимо дали става въпрос за мравка, захарен памук, роза, църква, любов, самота или смърт.

Всъщност Мария Донева, като едно красиво черешово дърво, създава прекрасни и сочни стихотворения, които те оставят наситен и радостен, след като ги прочетеш.

„Шепа лъскави череши” ТУК

Прочетете още

neda_antonova

Неда Антонова написа книга за „сътрудниците на Бога“

Новият ѝ роман изненадва Обичаната от много читатели писателка е известна със своите исторически мотиви …