На фокус
Начало / Свят / Продават калифорнийския дом на Рей Бредбъри за $1 495 000

Продават калифорнийския дом на Рей Бредбъри за $1 495 000

Къщата на писателя Рей Бредбъри в Калифорния беше обявена за продан. Домът на автора на „451 градуса по Фаренхайт“ в Кълвър сити е с цена $1 495 000.

„Цената е малко висока за един писател, например, но е напълно в рамките на нормалното за Лос Анджелис“, коментираха от в. „ЛА Таймс“.

В сделката, освен постройката с 4 спални, камина, голяма дневна стая и огромно мазе, влиза и градина от 88 квадратни метра.

Именно в мазето Бредбъри е написал голяма част от шедьоврите си. Това потвърждава и съпругата му Маги, която казва в интервю за „ЛА Таймс“, че именно заради помещенията под къщата са купили къщата през 60-те години на миналия век.

„Имахме нужда от място, в което Рей да си нареди всичко, което отказва да изхвърли, а освен това му трябваше и офис“, споделя тогава тя.

Бредбъри живял в тази къща близо половин век. За съжаление на бъдещия собственик обаче „451 градуса по Фаренхайт“ не е написана в къщата, а в местен университет. Бредбъри сътворил шедьовъра си в библиотеката на УКЛА, където взимал под наем пишеща машина срещу 20 цента на час.

„Преместих се в стаята за машинопис и за $9,80 успях да напиша 25 000 думи. Чудеха ми се как мога да пиша толкова бързо. Беше, защото бях в библиотека. Всички мои приятели бяха там, по лавиците, и ми крещяха, закачаха се с мен и ме караха да бъда креативен“, споделя писателят.

Книги от Рей Бредбъри тук

Снимка: в. „Гардиън“

 

Прочетете още

Alison_Inches-ezgcom-webp-to-jpg-converter

Уанда Ковън: И във възрастните живее дете

Малко е спорно кой го казва – дали Уанда, или пък… Алисън Когато писателката Алисън …