Начало / България / Янка Рупкина, Антон Дончев и Стефан Данаилов – с награди „Носители на просвета 2014“

Янка Рупкина, Антон Дончев и Стефан Данаилов – с награди „Носители на просвета 2014“

Народната певица Янка Рупкина, писателят Антон Дончев и актьорът Стефан Данаилов получиха награди „Носители на просвета 2014“. Тримата успели българи бяха почетени на церемония в столичната книжарница „Хеликон- Витоша“ заедно с десетки студенти, отличили се през годината. Награда за цялостен принос в областта на българската култура получи и професор доктор на химическите науки Ованес Мекенян.

Наградите „Носители на просвета“ се връчват за втора поредна година от Националното представителство на студентските съвети. Те се дават на студенти и личности, участвали в конкурси в пет категории: „Снимка“, „Кратко есе“, „Те – носителите на просвета 2014″, „Аз – носител на просвета 2014″ и twitter-съобщение. Това издание на конкурса е под патронажа на Министъра на образованието и науката професор Анелия Клисарова, която пропусна церемонията заради участието си в съвета на министрите. Специален поздравителен адрес бе прочетен и от името на министъра на културата Петър Стоянович.

„Хубаво е да получаваш признателност и награди у дома“, каза Янка Рупкина при награждавнаето си. „Помнете това, което се е случило по тези земи преди 1200 години. Трябва да се замисляме по-често за историята и културата си“, сподели пред младите си последователи пък Антон Дончев.

Книги от Антон Дончев тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

kaloyan

Калоян Явашев: Как си представяте да живеят заедно три деца и осем папагала?!

Говорим с Калоян Явашев, комедиант по душа, дресьор по професия, и грижовен баща, макар да твърди …