На фокус
Начало / България / Янка Рупкина, Антон Дончев и Стефан Данаилов – с награди „Носители на просвета 2014“

Янка Рупкина, Антон Дончев и Стефан Данаилов – с награди „Носители на просвета 2014“

Народната певица Янка Рупкина, писателят Антон Дончев и актьорът Стефан Данаилов получиха награди „Носители на просвета 2014“. Тримата успели българи бяха почетени на церемония в столичната книжарница „Хеликон- Витоша“ заедно с десетки студенти, отличили се през годината. Награда за цялостен принос в областта на българската култура получи и професор доктор на химическите науки Ованес Мекенян.

Наградите „Носители на просвета“ се връчват за втора поредна година от Националното представителство на студентските съвети. Те се дават на студенти и личности, участвали в конкурси в пет категории: „Снимка“, „Кратко есе“, „Те – носителите на просвета 2014″, „Аз – носител на просвета 2014″ и twitter-съобщение. Това издание на конкурса е под патронажа на Министъра на образованието и науката професор Анелия Клисарова, която пропусна церемонията заради участието си в съвета на министрите. Специален поздравителен адрес бе прочетен и от името на министъра на културата Петър Стоянович.

„Хубаво е да получаваш признателност и награди у дома“, каза Янка Рупкина при награждавнаето си. „Помнете това, което се е случило по тези земи преди 1200 години. Трябва да се замисляме по-често за историята и културата си“, сподели пред младите си последователи пък Антон Дончев.

Книги от Антон Дончев тук

Прочетете още

mesec

Роман за разбуждане на лятото

Вечерите идват сега бавно и са прекрасни за четене „Магията на морското стъкло” е летен …