Начало / Свят / Почина писателката Мери Стюарт

Почина писателката Мери Стюарт

Почина писателката Мери Стюарт, съобщи „Гардиън“. Тя беше на 97 години. Известна с бестселъри като „Touch Not the Cat“, „This Rough Magic“ и „Nine Coaches Waiting“, Стюарт е сред първите писателки, които смесват романтика и мистерия в своите творби. Авторката създаде архетипа на амбициозната и интелигентна героиня, която се замесва в мрачни приключения, от които се измъква невредима и с щастлива романтична връзка.

Кариерата на Стюарт започва още през 50-те години на миналия век, когато издателството „Hodder & Stoughton“ публикува романа й „Madam, Will You Talk?“. Той става бестселър и тя продължава да пише множество други романи с подобни мотиви. Популярна е също поредицата й „Merlin“.

От „Hodder & Stoughton“ изразиха дълбоката си скръб от нейната смърт. Авторката на бестселъра „Шоколад“, Джоан Харис, написа в „Туитър“, че книгите на Стюарт били континентите в картата на нейното детство. Сара Чърчуел пък изрази възхищението си от нейните „фантистични трилъри, центрирани около млади жени“.

Фото: marystewartnovels.com

Прочетете още

20211202_180044

„Хеликон” подари на Бургас за Никулден нова книжарница

Морският град празнува с повече усмивки и повече книги Тържествената суетня по случай празника на …