На фокус
Начало / Свят / Почина писателката Мери Стюарт

Почина писателката Мери Стюарт

Почина писателката Мери Стюарт, съобщи „Гардиън“. Тя беше на 97 години. Известна с бестселъри като „Touch Not the Cat“, „This Rough Magic“ и „Nine Coaches Waiting“, Стюарт е сред първите писателки, които смесват романтика и мистерия в своите творби. Авторката създаде архетипа на амбициозната и интелигентна героиня, която се замесва в мрачни приключения, от които се измъква невредима и с щастлива романтична връзка.

Кариерата на Стюарт започва още през 50-те години на миналия век, когато издателството „Hodder & Stoughton“ публикува романа й „Madam, Will You Talk?“. Той става бестселър и тя продължава да пише множество други романи с подобни мотиви. Популярна е също поредицата й „Merlin“.

От „Hodder & Stoughton“ изразиха дълбоката си скръб от нейната смърт. Авторката на бестселъра „Шоколад“, Джоан Харис, написа в „Туитър“, че книгите на Стюарт били континентите в картата на нейното детство. Сара Чърчуел пък изрази възхищението си от нейните „фантистични трилъри, центрирани около млади жени“.

Фото: marystewartnovels.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

triffids

Денят на трифидите отново настъпва

Култова фантастика за човекоядни растения пак ще бъде екранизирана „Амазон Студиос“ обявиха плановете си да създадат …