На фокус
Начало / България / Алексей Митев е победил в конкурса „Лаборатория за слава FameLab”

Алексей Митев е победил в конкурса „Лаборатория за слава FameLab”

Алексей Митев, студент в Медицински университет в София,  спечели първото място в конкурса за разбираема наука „Лаборатория за слава FameLab”, организиран за осма поредна година от Британски съвет в партньорство с Министерството на образованието и науката.Бъдещият лекар ще представи България на международния финал в Обединеното кралство през месец юни. Той спечели и наградата на публиката, осигурена от издателство „Сиела“.

„Знаете ли какво се случва в организма на Бай Ганьо, когато яде от любимите си люти чушки? В тях има огромно количество витамин С, който по принцип е безвреден в големи дози, но пък повишава количеството на хормона на щастието серотонин. В същото време, заради лютивото от чушките езикът му се нуждае от охлаждане, а това става чрез ендорфините – хормони, които също така са отговорни за половата възбуда и оргазма. Като се има предвид тази комбинация, никак не е чудно защо Бай Ганьо изразява отношението си към преминаващите наблизо млади сервитьорки чрез метода „потупване“, разказа Алексей Митев.

Той е от Враца. Има златен, сребърен и бронзов медал от състезания по Ключови компетентности по природни науки 2009 г., 2010 г. и 2013 г., дори и награди от община Враца за принос в развитието в научната област. Първото му изследване е още в ХІІ клас на темата „Упойващи вещества“. Свири на пиано, пише есета, бели акростихове, чете Исак Паси. Гледа вълнисти папагали, а най-голямата му мечта е да има винаги мечти и да се занимава с преподавателска и научна дейност.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

vfzhgfhgyg-800x445

Теодора Колева: Човек говори тогава, когато има какво да каже

Изключителен роман по действителен случай е „Мъжете в живота на А.“ Поканихме неговата авторка Теодора Колева, бивш …