Начало / Свят / Излезе биографичен комикс за Фреди Меркюри

Излезе биографичен комикс за Фреди Меркюри

На американския книжен пазар излезе биографичен комикс за един от най-великите фронтмени, Фреди Меркюри, съобщи mediabistro.com. „Tribute: Freddie Mercury“ е публикуван от „Bluewater Productions“ и е дело на Майкъл Линч и Мануел Диас. Графичният роман описва в подробности живота на вокала на „Куин“ – от неговото детство в Занзибар, през изгнанието му в Англия и звездната му кариера до ненавременната му смърт, причинена от усложнения, свързани с вируса на СПИН през 1991 г.

Авторът Майкъл Линч коментира:

„Винаги съм се възхищавал на историята на Меркюри. Той прекарва детството си в Занзибар, но е принуден да напусне родината си и да се премести в Обединеното кралство. Впоследствие тръгва на поход за завладяването на света. Неговото творчество продължава да вдъхновява поколения музиканти. Винаги ще бъде помнен като един от най-великите изпълнители в музикалната индустрия и за мен беше чест да работя по тази негова биография“.

Комиксът е публикуван в печатен и дигитален формат, като вече е преведен и на испански език.

Фреди Меркюри е роден през 1946 г. в Занзибар, днешна Танзания. Рожденото му име е Фарук Булсара. Той е написал и композирал голяма част от класическите хитове на „Куин“. Меркюри е считан за един от най-великите вокалисти в историята на музиката заради своята неизчерпаема и заразителна енергия на сцената и големия си гласов диапазон. Той умира през 1991 г. от пневмония и усложнения, предизвикани от СПИН.

Свързани заглавия
Фреди Меркюри завел лейди Даяна в гей бар?
40 години „Куин”: Брайън Мей за групата, Фреди Меркюри и депресията

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …