Начало / България / Калин Терзийски представи „Планетата Земя е тъжно-синя“ на Кристина Митева

Калин Терзийски представи „Планетата Земя е тъжно-синя“ на Кристина Митева

Лично един от най-популярните писатели напоследък у нас Калин Терзийски представи книгата „Планетата Земя е тъжно-синя“ на младата си колежка Кристина Митева в „Хеликон България“.  Това беше дебютна премиера на  Митева, а за доброто настроение на присъстващите се погрижи Невена Карастоянова с изпълнения на роял.

Книгата е триптих от новелите „Феникс”, „Планетата Земя е тъжно-синя” и „Музиката на живота”. Авторката е културоложка по образование, писателка по призвание, работила е като редакторка и библиотекарка. Тя казва за себе си: „Аз съм човек на вярата, надеждата и любовта”.

„Когато започнах да чета  разказите-приказки на Кристина, аз се замислих за думите като коридор към друг свят, защото Кристина създава един друг свят. И го изпълва с малки и красиви същества. Нейният Свят е някак по-безплътен и много по-фин. Неговите градивни единици са изтънчени и по-крехки. Фина материя. Приказките на Кристина ни казват като че ли така: Всяко създание, ако е описано от добър човек, ако е създадено от мил човек за света на думите – е красиво”, каза Терзийски.

„БЛАГОДАРЯ!… Тази вечер бе една от най-хубавите в живота ми досега, наистина“, каза пък авторката след представянето.

 „Планетата Земя е тъжно-синя“ тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …