На фокус
Начало / България / Калин Терзийски представи „Планетата Земя е тъжно-синя“ на Кристина Митева

Калин Терзийски представи „Планетата Земя е тъжно-синя“ на Кристина Митева

Лично един от най-популярните писатели напоследък у нас Калин Терзийски представи книгата „Планетата Земя е тъжно-синя“ на младата си колежка Кристина Митева в „Хеликон България“.  Това беше дебютна премиера на  Митева, а за доброто настроение на присъстващите се погрижи Невена Карастоянова с изпълнения на роял.

Книгата е триптих от новелите „Феникс”, „Планетата Земя е тъжно-синя” и „Музиката на живота”. Авторката е културоложка по образование, писателка по призвание, работила е като редакторка и библиотекарка. Тя казва за себе си: „Аз съм човек на вярата, надеждата и любовта”.

„Когато започнах да чета  разказите-приказки на Кристина, аз се замислих за думите като коридор към друг свят, защото Кристина създава един друг свят. И го изпълва с малки и красиви същества. Нейният Свят е някак по-безплътен и много по-фин. Неговите градивни единици са изтънчени и по-крехки. Фина материя. Приказките на Кристина ни казват като че ли така: Всяко създание, ако е описано от добър човек, ако е създадено от мил човек за света на думите – е красиво”, каза Терзийски.

„БЛАГОДАРЯ!… Тази вечер бе една от най-хубавите в живота ми досега, наистина“, каза пък авторката след представянето.

 „Планетата Земя е тъжно-синя“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

triffids

Денят на трифидите отново настъпва

Култова фантастика за човекоядни растения пак ще бъде екранизирана „Амазон Студиос“ обявиха плановете си да създадат …