Начало / България / Книгата на сина на Хорхе Букай – на пазара през юни, излиза заедно с книга на баща му

Книгата на сина на Хорхе Букай – на пазара през юни, излиза заедно с книга на баща му

До дни се очаква на българския книжен пазар ще се появи книгата на сина на известния психолог и автор на бестселърови романи и сборници Хорхе Букай – Демиан. Всички почитатели на аржентинския майстор на историите познават Демиан от образите, които баща му създава в „Нека ти разкажа“ и „Разказвай с мен“. Едновременно с книгата на Демиан „Погледни ме отново“ се очаква да излезе и ново заглавие от баща му – „20 стъпки напред“.

Баща и син Букай ще пристигнат лично в България на 9-ти юни. Хорхе е гостувал в три поредни години – през 2010, 2011 и 2012 година. Сега Букай – баща и син, ще направят съвместна премиера под мотото „НЕКА НИ РАЗКАЖАТ“, в която ще представят заедно новите си книги.

„Погледни отново“ от издателство „Хермес“ е първата книга на Демиан Букай, която излиза у нас. “Всички се сблъскваме с многобройни трудности в живота си, имаме своите дилеми, колебания и съмнения. Авторът на тази книга ни приканва да променим перспективата, с която гледаме на живота си. Може би, ако успеем да погледнем с други очи на проблема, който ни измъчва, ще установим, че той всъщност не е толкова страшен, колкото ни се струва. Че буди в нас смях, вместо тъга; приемане – вместо негодувание; разбиране – вместо отрицание… И ако успеем да пренесем този нов поглед върху конфликтите, с които се сблъскваме ежедневно, ще успеем да си изградим нова, по-ефективна стратегия за справяне с трудностите“, се казва в антоацията й.

Демиан Букай е завършил медицина в Университета в Буенос Айрес и след това е специализирал психиатрия. Специалист е по гещалт-терапия, но е минал обучение и в други терапевтични практики. Работи като терапевт-консултант на семейства, тийнейджъри и двойки. Води семинари и уъркшопи в Аржентина, Уругвай и Мексико, като основно се фокусира върху употребата на литературата и киното като терапевтично и учебно средство.

Всяка от разгледаните проблемни ситуации е илюстриарана с примери от филми, като „Матрицата”, „Междувездни войни” и др.; от книги: на Дж. Р. Толкин, Урсула Ле Гуин, Михаел Енде, Хорхе Луис Борхес; от дзен-будизма, митологията, както и с истории, библейски разкази, цитати от древни философи… Всички те имат за цел да помогнат на читателя да открие нещо, което досега е убягвало от погледа му.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …