Начало / България / Асен Александров, учител: За много ученици „Под игото” е една дума

Асен Александров, учител: За много ученици „Под игото” е една дума

Нова телевизия провокира разговор за проблемите на българското образование. В предаването „Здравей, България” гости бяха учителите Ивайло Ненков  и Асен Александров, както и баскетболния треньор Тити Папазов. Всички те бяха категорични, че образователната ни система е в тежка криза.

„Има огромно разминаване между това какво учат децата и техните потребности, системата е много остаряла”, отговори Ивайло Ненков, учител по математика, на въпрос защо децата ни са неграмотни. Според него учениците зубрят и запомнят информация наизуст, без да мислят и да задават въпроси.

По думите на Асен Александров начинът на преподаване е много остарял и той трябва да се промени. Според него в училищата трябва да се преподават концепции и учителите да научат децата си да задават въпроси.

Александров е на мнение, че преписването е вследствие на това, че учителите имитират, че учат децата.

„За много наши ученици „Под игото” е една дума. Те са незаинтересовани”, сподели учителят.

Според него едната причина е начинът, по който се преподава. Другите причини са мързелът на учениците и липсата на отношение в семейството.

„При нас не е демокрация, а свободия. Учителят трябва да е най-близкият човек на детето. Сега родителите командват учителите”, каза от своя страна Тити Папазов. По думите му авторитетът на учителите е тотално унищожен.
„Няма респект от страна на децата към учителите”, категоричен беше Папазов.
„Дисциплината тотално липсва”, добави Александров.

Според учителите делегираните бюджети също създават проблем, тъй като те не позволяват на директорите да изключват ученици, защото така губят пари.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1613003450_06032020ProtestsDay5007_gs_t1070_h773cbc076c9a5e6dc0fd4e91596e6d14de89e9a0

Библиотека уволни служител, защото горял книги на Тръмп

Библиотекарят се оправдал с ръководството Историята е от американския град Чатануга в Тенеси, САЩ. Камерън …