На фокус
Начало / България / Първата книга на режисьора Крис Кълъмбъс излезе и на български

Първата книга на режисьора Крис Кълъмбъс излезе и на български

Първата книга, написана от продуцента и режисьора на хитовите филми за Хари Потър, „Сам вкъщи“ и „Госпожа Даутфайър“ Крис Кълъмбъс в съавторство с Нед Визини, „Къщата на тайните“ ще се появи до дни на българския книжен пазар. Тя е част от приключенска фентъзи поредица, която вече е бестселър на “Ню Йорк Таймс“ и ще бъде издавана у нас от „Сиела“.  

„Задъхано приключение за тайната сила на книгите с три изобретателни деца, зловеща магьосница и много фантазия преплетена със страх“, казва за книгата авторката на „Хари Потър“ Дж. К. Роулинг.

Крис Кълъмбъс е писал, режисирал и продуцирал някой от най-успешните бокс офис хитове в историята на Холувид. Името ме се прочува, когато написва няколко сценария, продуцирани от Стивън Спилбърг, включително хитовете „Гремлините” и „Дяволчетата”. Като режисьор, Кълъмбъс е начело на забележителни продукции като „Хари Потър и философският камък”, „Хари Потър и стаята на тайните”, „Сам вкъщи”, „Втората майка” и „Госпожа Даутфайър”. Като продуцент, Кълъмбъс създава филми като „Нощ в музея” и „Южнячки”.

Наскоро самоубилият се Нед Визини пък започва да пише за „Ню Йорк Прес”, когато е едва 15-годишен. На седемнайсет е поканен да напише материал за „Ню Йорк Таймс Магазин”, а на деветнайсет публикува „Тийнейджърски терзания? Ами-и-и…”, автобиотграфията му за годините в гимназия „Стайвесънт”. Дебютният му тийнейджърски роман „Бъди по-готиняга” е избран ва клуб на книгата „Тудей Шоу” от Джуди Блъм. По „Нещо смешно”, култова класика, през 2010 е създаден филм с участието на Зак Галифианакис и е избрана за една от стоте най-добри тейнейджърски романи за всички времена от „Нашънъл Пъблик Рейдио”. „Другото нормално”, третият му роман е любим на Младежката читателска гилдия. Творбите му са преведени на двайсет и пет езика.

Свързани заглавия:

Втората книга на Крис Кълъмбъс излиза утре

Писателят Нед Визини се самоуби

 Излезе първата книга на Крис Кълъмбъс

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

11697_prostirani-svejk

Оригиналът на Швейк ще бъде изложен за ден

Публика ще го види за първи път Ярослав Хашек, авторът на „Приключенията на добрия войник …