Начало / България / Първата книга на режисьора Крис Кълъмбъс излезе и на български

Първата книга на режисьора Крис Кълъмбъс излезе и на български

Първата книга, написана от продуцента и режисьора на хитовите филми за Хари Потър, „Сам вкъщи“ и „Госпожа Даутфайър“ Крис Кълъмбъс в съавторство с Нед Визини, „Къщата на тайните“ ще се появи до дни на българския книжен пазар. Тя е част от приключенска фентъзи поредица, която вече е бестселър на “Ню Йорк Таймс“ и ще бъде издавана у нас от „Сиела“.  

„Задъхано приключение за тайната сила на книгите с три изобретателни деца, зловеща магьосница и много фантазия преплетена със страх“, казва за книгата авторката на „Хари Потър“ Дж. К. Роулинг.

Крис Кълъмбъс е писал, режисирал и продуцирал някой от най-успешните бокс офис хитове в историята на Холувид. Името ме се прочува, когато написва няколко сценария, продуцирани от Стивън Спилбърг, включително хитовете „Гремлините” и „Дяволчетата”. Като режисьор, Кълъмбъс е начело на забележителни продукции като „Хари Потър и философският камък”, „Хари Потър и стаята на тайните”, „Сам вкъщи”, „Втората майка” и „Госпожа Даутфайър”. Като продуцент, Кълъмбъс създава филми като „Нощ в музея” и „Южнячки”.

Наскоро самоубилият се Нед Визини пък започва да пише за „Ню Йорк Прес”, когато е едва 15-годишен. На седемнайсет е поканен да напише материал за „Ню Йорк Таймс Магазин”, а на деветнайсет публикува „Тийнейджърски терзания? Ами-и-и…”, автобиотграфията му за годините в гимназия „Стайвесънт”. Дебютният му тийнейджърски роман „Бъди по-готиняга” е избран ва клуб на книгата „Тудей Шоу” от Джуди Блъм. По „Нещо смешно”, култова класика, през 2010 е създаден филм с участието на Зак Галифианакис и е избрана за една от стоте най-добри тейнейджърски романи за всички времена от „Нашънъл Пъблик Рейдио”. „Другото нормално”, третият му роман е любим на Младежката читателска гилдия. Творбите му са преведени на двайсет и пет езика.

Свързани заглавия:

Втората книга на Крис Кълъмбъс излиза утре

Писателят Нед Визини се самоуби

 Излезе първата книга на Крис Кълъмбъс

 

Прочетете още

244791_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (29 април – 5 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Бал във Версай от Даниел Стийл 2. Времеубежище (трето издание) от Георги …