Начало / България / „Планетата Земя е тъжно-синя“ с премиера в „Хеликон-България“

„Планетата Земя е тъжно-синя“ с премиера в „Хеликон-България“

„Планетата Земя е тъжно-синя“ – дебютната книга на Кристина Митева, ще има премиера на 13 май, вторник, от 18,30 ч в столичната книжарница „Хеликон-България“.

„Феникс“ е една вълшебна приказка: за малки и за големи. Дори болезнена на места, но много красива приказка. Историята всъщност е толкова многопластова, че всеки различен читател от 6- до 100-годишен ще открие нещо различно в нея. Не мога да я сравня с никакви други образци, освен с приказките на Оскар Уайлд – искреността ми пречи да го премълча, защото с тази си творба Кристина наистина застава до подобните творби на величието в световната литература“, пише в единия от предговорите на  „Планетата Земя е тъжно-синя“ писателят Стефан Кръстев.

Другият предговор е дело на Калин Терзийски. Заглавието на сборника с разкази е вдъхновен от цитат от песента на Дейвид Бауи „Space Oddity“.

Кристина Митева е културолог по образование и писател по призвание. Работила е като редактор и библиотекар. Неин е блогът за интервюта с най-различни известни и неизвестни хора „Един от нас споделя…“.

Ето какво казва тя за себе си:

„Вярвам в силата на Любовта – творческа, лечебна и всякаква друга… Вярвам, че това е най-голямата и истинска сила във Вселената. Както е казано: „Бог е любов.” В това вярвам най-вече. Човек, който живее чрез и заради любовта си е възможно най-силен. И вътрешно красив… Вярвам в още много неща всъщност. Почти във всичко! Такъв човек съм, че допускам всичко за възможно, а после сверявам с житейския опит (моя и на другите хора), доколкото мога. Не бързам нищо и никого да отхвърлям… Вярата е най-могъщата движеща сила на света, заедно с Любовта. Дори и да не изглежда така на пръв поглед. В това вярвам“.

„Планетата Земя е тъжно-синя“  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230517-WA0006

1 юни в детска стая „Хеликон“

И да не ни се вярва, юни месец дойде, по-точно втурна се презглава, както само децата …