Начало / България / Излиза хитът на Сали Грийн – „Полулош“

Излиза хитът на Сали Грийн – „Полулош“

Eдна от най-чаканите книги у нас напоследък – „Полулош“ на Сали Грийн, до дни ще е на българския пазар, обявиха от ИК „Колибри“. Съвременната вампирска история впечатли всички почитатели на Дж. К. Роулинг и Стефани Майър и е смятана за следващия голям хит в приключенското фентъзи след сериите за Хари Потър и „Здрач“, а правото за филмиране вече е купено от „Фокс 2000“, които се прочуха с филмирането на „Здрач“.

Авторката – 52-годишната Сали Грийн, е бивша счетоводителка, която до 2010 г. нямала и идея, че може да седне да пише книга.

„Учителката ми по английски език не беше никак добра… На практика тя направи всичко възможно да ме откаже от писането“, спомня си Грийн.

„Полулош“, която е първата част от трилогия, вече е издадена в 36 страни и се очаква приходите за създателката да надвишат 1 милион паунда.

Грийн забърква смайваща смесица от приключения, магии и вълшебства  по пътя на съзряването на едно необикновено момче в съвременния свят. Роден от любовта между два враждуващи лагера магьосници героят на книгата се лута между въпросите: „Какво е да си полулош? Немного лош? Наполовина лош? А другата половина тогава каква е? И откъде идва лошотията? По гените ли се предава от баща на син?“.

Натан, син на най-издирвания черен магьосник в Европа, прочул се с кървавите си безчинства и невероятните умения (сред които да се превръща в хищен звяр и да лети), не изглежда много склонен да поеме по стъпките на печално известните си предци. Още повече че майка му е от Белите, другият клон на извечно враждуващите магьоснически страни. Изоставен от едните и отхвърлян от другите заради смесения си произход, Натан трябва сам да се оправя в живота, който му сервира изпитание след изпитание, а в промеждутъците (обикновено когато го пленят и го хвърлят окован в клетка) си блъска главата (стига да не въздиша по възлюбената си и недостижима Аналис) върху сложни уравнения от следния тип: ако 1⁄2 лош е равно на 1⁄2 добър и съкратим дробите, както се учи в училище, какво излиза, че лош е равно на добър?!

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …