На фокус
Начало / Свят / Бащата на Винъс и Серина Уилямс написа книга за живота си

Бащата на Винъс и Серина Уилямс написа книга за живота си

Ричард Уилямс, баща на две от най-успешните тенисистки – Серина и Винъс , ще публикува книга, съобщи huffingtonpost.com. „Black and White: The Way I See It” ще бъде на американския книжен пазар от 6 май. Произведението е автобиографично, но и гид за успех и как да бъдеш родител. Книгата от 304 страници ще бъде издадена от „Atria Books”.

Години наред Ричард Уилямс е енигма за публиката. Той е познат единствено като визионер, стоящ зад успеха на две от най-популярните, обичани и доминиращи тенисистки. В тази книга Уилямс разказва своя живот, трудностите, които е трябвало да преодолее, и споделя колко е важно да имаш план, за да успееш.

Ричард израства в среда на бедност, насилие и расизъм. Той пише, че ако не е била силата на характера на майка му и добротата на непознат, най-вероятно е щял да умре още като дете. Затова си поставил за цел никога да не подлага на това своето семейство. Уилямс начертал план за развитието му още преди Серина и Винъс да се родят.

Когато те се появили на бял свят, той ги накарал да започнат да тренират тенис в ранна детска възраст и ги възпитал винаги да искат да са най-добрите и да се целят във върха. Нещо повече – Ричард ги вземал и на работа със себе си, за да ги научи на планиране, отговорност и работливост.

Книгата не е фокусирана върху кариерите на сестрите Уилямс. Авторът споделя, че за тях ще разкаже повече в нова книга, върху която работи в момента.

Свързани заглавия
„Открито. Автобиографията на Андре Агаси“ (отзиви и откъс)
Тенис гурото на Андре Агаси Ник Болетиери разкри живота си в книга
Излезе втората автобиография на Борис Бекер
Анди Мъри разказва за триумфа си на „Уимбълдън” в книга
Анди Родик предпочита печатни пред електронни книги
Новак Джокович публикува готварска книга
Автобиография на Джон Макенроу излиза догодина

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

961032403_0_121_1505_968_1920x0_80_0_0_2d95115b4015aa00c2da7a562a1b8bfb

Лев Толстой: Има нещо в смирението, което странно възвишава сърцето

195 години от рождението му ще отбележим през 2023-а Авторът на „Война и мир“ впечатлява …