Начало / Свят / Бащата на Винъс и Серина Уилямс написа книга за живота си

Бащата на Винъс и Серина Уилямс написа книга за живота си

Ричард Уилямс, баща на две от най-успешните тенисистки – Серина и Винъс , ще публикува книга, съобщи huffingtonpost.com. „Black and White: The Way I See It” ще бъде на американския книжен пазар от 6 май. Произведението е автобиографично, но и гид за успех и как да бъдеш родител. Книгата от 304 страници ще бъде издадена от „Atria Books”.

Години наред Ричард Уилямс е енигма за публиката. Той е познат единствено като визионер, стоящ зад успеха на две от най-популярните, обичани и доминиращи тенисистки. В тази книга Уилямс разказва своя живот, трудностите, които е трябвало да преодолее, и споделя колко е важно да имаш план, за да успееш.

Ричард израства в среда на бедност, насилие и расизъм. Той пише, че ако не е била силата на характера на майка му и добротата на непознат, най-вероятно е щял да умре още като дете. Затова си поставил за цел никога да не подлага на това своето семейство. Уилямс начертал план за развитието му още преди Серина и Винъс да се родят.

Когато те се появили на бял свят, той ги накарал да започнат да тренират тенис в ранна детска възраст и ги възпитал винаги да искат да са най-добрите и да се целят във върха. Нещо повече – Ричард ги вземал и на работа със себе си, за да ги научи на планиране, отговорност и работливост.

Книгата не е фокусирана върху кариерите на сестрите Уилямс. Авторът споделя, че за тях ще разкаже повече в нова книга, върху която работи в момента.

Свързани заглавия
„Открито. Автобиографията на Андре Агаси“ (отзиви и откъс)
Тенис гурото на Андре Агаси Ник Болетиери разкри живота си в книга
Излезе втората автобиография на Борис Бекер
Анди Мъри разказва за триумфа си на „Уимбълдън” в книга
Анди Родик предпочита печатни пред електронни книги
Новак Джокович публикува готварска книга
Автобиография на Джон Макенроу излиза догодина

Прочетете още

Copertina-C08157

Михаела Манасиева за най-романтичната страна: „Италианците са умели разказвачи на приказки“

Книгата ѝ ни води на много интересни места „Италия – вечната приказка“ се опира на любовта …