Начало / Свят / Даян Кийтън публикува сборник с есета за красотата и остаряването

Даян Кийтън публикува сборник с есета за красотата и остаряването

От днес на англоезичния книжен пазар е сборник с есета от известната актриса Даян Кийтън, съобщи „USA Today“. „Let’s Just Say It Wasn’t Pretty“ е книга, фокусирана върху разбиранията на Кийтън за красота, остаряването и важността на това да останеш верен на себе си, незивисимо от мненията на другите. Произведението е публикувано от „Random House Large Print“ и е 224 страници.

Даян Кийтън, носителка на „Оскар“, „Златен глобус“ и „БАФТА“, прекарва живота си в светлината на прожекторите, но отвъд стереотипите за красота в „Холивуд“. И въпреки това тя е една от най-успешните актриси на своето поколение, с роли в иконични филми като „Кръстникът“, „Ани Хол“, „Стаята на Марвин“ и „Невъзможно твой“. Вече на 68, Кийтън споделя своя опит, придобит през годините и обяснява защо не бива да се подчиняваме винаги на приетите норми за това какво трябва да правим и как трябва да изглеждаме.

Авторката разказва смешни и тъжни истории от своя живот. Сред тях спорове с експерти по грим в „Холивуд“, фобиите на Уди Алън, обсебеността й от носа на Ал Пачино, случки с Уорън Бийти, Сам Шепърд и Джак Никълсън и защо никога няма да се омъжи или подложи на пластична операция. Кийтън пише още за своите вдъхновения, как гледната ни точка се променя с възрастта и защо да живеем пълноценно е най-важното нещо на света.

Прочетете още

С актрисата Лили Сучева, която чете откъс от романана премиерата_

Гергана Лаптева за новата си книга: Написах „Момичето от портрета“ с тангата на Гардел и Пиацола

Шепа българи в чужд свят са съхранили страната в сърцата си Книга след книга, стилът …