Начало / Свят / Финалът на филма по „Не казвай сбогом“ няма да е много променен

Финалът на филма по „Не казвай сбогом“ няма да е много променен

Писателката Джилиан Флин успокои своите почитатели, като заяви, че финалът на филма по нашумелия й роман „Не казвай сбогом“ няма да се различава много от този в книгата, съобщи huffingtonpost.com. Флин шокира през яуари, когато обяви, че адаптацията на нейния бестселър ще завърши по различен начин. Самата тя решила това като сценарист.

Сега обаче стана ясно, че краят няма да се различава чак толкова. Ето какво каза авторката:

„Слуховете са крайно преувеличени. Естествено, сценарият е различен от книгата в някои аспекти – някои емоции трябва да се предадат по друг начин, а и няма място за всичко. Но настроението, тонът и духът на книгата са съвсем непокътнати. Аз съм силно ангажирана с екранзацията и всичко ми харесва. Да работиш с Дейвид Финчър е най-доброто начало за един сценарист. За да напишеш сценарий, използваш различни части от мозъка си, в сравнение с писането на роман. Тук трябва да внимаваш при всеки избор“.

Адаптацията на „Не казвай сбогом“ трябва да тръгне по план в кината в САЩ от 3 октомври тази година. Режисьор е Дейвид Финчър, а в главните роли са Бен Афлек и Розамунд Пайк.

Романът „Не казвай сбогом“ излезе през 2012 г. Той проследява историята на Ник и Ейми Дън. Ейми изчезва на петата годишнина от тяхната сватба, а Ник се превръща в главен заподозрян за нейното отвличане. Следват поредица от обрати в сюжета, които омагьосват читателите в цял свят. Книгата е достъпна и в българските книжарници.

 

Свързани заглавия
Излезе трейлърът на филма по „Не казвай сбогом“ на Джилиан Флин
Джилиан Флин написа нов финал на „Не казвай сбогом“ за филма по романа

„Мрак” от Джилиан Флин (ревю)
„Мрак” на Джилиан Флин е вече на българския книжен пазар
Джилиан Флин: Като дете обичах да бъда уплашена

Книги от Джилиан Флин тук

Трейлърът тук

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …