Начало / България / Студентски конкурс за еx libris на Националния фестивал „Четящият човек”

Студентски конкурс за еx libris на Националния фестивал „Четящият човек”

Обществото за култура на четенето и писането обявява национален студентски конкурс за еx libris на тема „Четящият човек”. Едноименният национален фестивал ще се проведе в Бургас от 12 до 15 юни. По-рано тази година бяха обявени още три конкурса в рамките на „Четящият човек“ – литературен, кулинарен  и фотоконкурс.

Партньори на конкурса Еx libris са секция „Графика и илюстрация” към СБХ и сдружение „Лингва Франка” Крайния срок за участие е 22 май т.г.

Ето и условията:
Тема:
Четящият човек
Участници:
Конкурсът е отворен за участие за всички студенти (без ограничения по отношение на специалността и курса на обучение).
Технически изисквания:
Допускат се за участие произведения, създадени със средствата на международно признатите графични техники, позволяващи многократно тиражиране (литография, офорт, акватинта, гравюра на дърво, линорез и дърворез, сериграфия, дигитален печат и т.н.). Няма ограничения за броя на представените произведения.
Задължетелен текст: Dum lego Spero
Формат:
Задължителен формат на хартията: 285 х 200 мм или А4 за произведенията, изпълнени с дигитален печат;
Форматът на изображението е по избор на  автора.
Срок:
Срок за представяне на работите – 22 май (четвъртък) 2014 година.
Работите се предават, придружени от подробен опис (заглавие, техника, формат) и CV на автора в СБХ, секция Графика и илюстрация на адрес 1504 София, улица „Шипка” № 6. За Албена Спасова (национален студентски конкурс „Четящият човек”).
Селекция:
Жури, включващо представители на всички съорганизатори,  избира произведенията в срок от 5 дни след приключването на конкурса. Журито си запазва правото да определи броя и размера на наградите в рамките на осигурения награден фонд и в зависимост от качеството на постъпилите работи.
Популяризиране, награди:
–    Предвидени са  награди с общ размер на наградния фонд – 3 000 лева, както и осигуряване на материали за тираж (хартия, мастила);
–    От всички представени екслибриси ще бъдат селектирани произведения, които да бъдат включени в 15 специални библиофилски папки.
–    Селектираните произведения ще бъдат изложени в Културен център „Морско казино” в Бургас по време на третия фестивал „Четящият човек” (12-15 юни 2014).

Работите, представени за участие в проекта ще бъдат включвани в различни изложби, акции и издания (включително календари), което гарантира широко обществено и медийно популяризиране на техните автори в България и по света.

Всеки автор си запазва правото да представя екслибрисите, създадени по повод на настоящия конкурс за участие в други национални и международни изложби на малките графични форми.

Съпътстваща програма:
– Представяне на конкурса и лекция, посветена на фестивала „Четящият човек” – 23 април 2014 (Международен ден на книгата и авторското право) в книжарница „Хеликон-Витоша” от 17.00 часа.
– Обявяване на победителите в конкурса в рамките на фестивала „Четящият човек” (12-15 юни 2014) в Бургас.

Свързани заглавия
Конкурсите на Националния фестивал „Четящият човек”

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …