Начало / България / Филмът „Какво носим в джобовете си?“ по едноименния разказ на Етгар Керет с премиера на български

Филмът „Какво носим в джобовете си?“ по едноименния разказ на Етгар Керет с премиера на български

Днес е българската премиера на късометражния филм на Горан Дукич  „Какво носим в джобовете си?“ по едноименния разказ на Етгар Керет . Разказът е част от сборника „Изведнъж на вратата се чука“, появил се на български език в превод на Милена Варзоновцева преди броени дни. Филмът е дублиран на български със специалното разрешение на автора. Той беше представен преди  няколко месеца  на филмовия фестивал в Сънданс.

Горан Дукич е режисьор на култовия филм „Wristcutters: A Love Story“ (2006), създаден по повестта на Етгар Керет „Щастливите лагерници на Кнелер“ и носител на многобройни награди.

Етгар Керет е автор на четири сборника с разкази и една книга с есета, публикувани в 35 страни. Неколкократен лауреат на Платинената награда на Израелската асоциация на издателите, носител е на кавалерската степен на Ордена на изкуствата и литературата на Франция. През 2007 г. печели „Златна камера“ в Кан за режисьорския си дебют „Медуза“.

В момента Етгар Керет гостува в България за четвърти път. Тази вечер е софийската премиера на новия му сборник. Тя ще се състои в Съюз на архитектите от 19 ч. Утре Керет ще бъде гост на столичната книжарница „Хеликон-България“ от 10 ч, след което пътува за Пловдив.

Свързани заглавия

Етгар Керет представя „Изведнъж на вратата се чука“ в София и Пловдив (обновена)

Ококорената гледна точка на Керет

Книгите на Етгар Керет тук

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

254434676_1606343329705090_2546669015916012619_n

Германците имат все по-големи проблеми с четенето

Функционалната неграмотност води до непълноценен живот Германия може да се похвали с нулева неграмотност – …