Начало / България / Филмът „Какво носим в джобовете си?“ по едноименния разказ на Етгар Керет с премиера на български

Филмът „Какво носим в джобовете си?“ по едноименния разказ на Етгар Керет с премиера на български

Днес е българската премиера на късометражния филм на Горан Дукич  „Какво носим в джобовете си?“ по едноименния разказ на Етгар Керет . Разказът е част от сборника „Изведнъж на вратата се чука“, появил се на български език в превод на Милена Варзоновцева преди броени дни. Филмът е дублиран на български със специалното разрешение на автора. Той беше представен преди  няколко месеца  на филмовия фестивал в Сънданс.

Горан Дукич е режисьор на култовия филм „Wristcutters: A Love Story“ (2006), създаден по повестта на Етгар Керет „Щастливите лагерници на Кнелер“ и носител на многобройни награди.

Етгар Керет е автор на четири сборника с разкази и една книга с есета, публикувани в 35 страни. Неколкократен лауреат на Платинената награда на Израелската асоциация на издателите, носител е на кавалерската степен на Ордена на изкуствата и литературата на Франция. През 2007 г. печели „Златна камера“ в Кан за режисьорския си дебют „Медуза“.

В момента Етгар Керет гостува в България за четвърти път. Тази вечер е софийската премиера на новия му сборник. Тя ще се състои в Съюз на архитектите от 19 ч. Утре Керет ще бъде гост на столичната книжарница „Хеликон-България“ от 10 ч, след което пътува за Пловдив.

Свързани заглавия

Етгар Керет представя „Изведнъж на вратата се чука“ в София и Пловдив (обновена)

Ококорената гледна точка на Керет

Книгите на Етгар Керет тук

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

126625-hp-hero1-wk25-en__d-obama

Барак Обама събра президентските си спомени в книга

700-те страници отговарят на много интригуващи въпроси Президентът издава книгата си две седмици след поредните …