На фокус
Начало / Свят / Иън Макюън критикува религиозната обсебеност в книга

Иън Макюън критикува религиозната обсебеност в книга

Британският писател Иън Макюън се обръща срещу религията в новия си роман, съобщава в. „Гардиън“. Носителят на наградата „Букър“ за творбата си „Амстердам“ е почти готов с новата си книга със заглавие The Children’s Act. В нея авторът разказва историята на християнско семейство, което отказва да се обърне към медицината за лечението на своя син. Наскоро в своя реч Макюън загатна темата като обяви, че отказът от медицината заради религиозна обсебеност е „крайно перверзно и нехуманно“ действие, като призова властите да предприемат мерки срещу такива крайности.

Действието в романа се базира на истории на последователи на Свидетелите на Йехова и католическата църква от края на 80-те години.

„Аз не съм противник на религията, до толкова, че да съм нетолерантен. Но мисля, че религиозните писания се базират на своя собствена истина. В момента има над 6000 религии, които се практикуват по цял свят. Не може всички те да са истината. Само свободният дух може да гарантира свобода и само свободният дух може да се бори за нея“, твърди писателят.

Очаква се книгата да е на англоезичния пазар в началото на септември.

Книги от Иън Макюън тук

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

336987245_562518772645312_672284796672296719_n

Библиобуси поръчват хърватските библиотеки

Мащабен проект цели книгите да достигат навсякъде Производител на новите библиобуси за Хърватия ще е …