Начало / България / Михаил Вешим представя „Когато бях морски капитан“ в „Хеликон-Благоевград“

Михаил Вешим представя „Когато бях морски капитан“ в „Хеликон-Благоевград“

Неподражаемият сладкодумец Михаил Вешим ще представи новата си книга „Когато бях морски капитан. Моите приключения по света“ на 16 април, сряда, от 18 ч в „Хеликон-Благоевград“.

Това е тринадесетата книга на главния редактор на „Стършел“. В нея Вешим разказва свои забавни спомени отпреди 1989-а и от ново време при посещението си в СССР, Северна Корея, Скопие, Белград,  Тирана, Париж, Лондон, Хърватска.

„Тази книга започна от един виц. Оня виц за един човек, дето много хойкал по кръчмите. Жена му решила да го отучи и сготвила вечеря, направила салата, сипала му ракия и го попитала защо ходи по кръчмите, като може да си пие и вкъщи. Мъжът отпил от ракията и казал: „И когато бях морски капитан…“. Жената обаче веднага го прекъснала: „Че кога си бил морски капитан?”. А той отговорил: „Ето, жена, защо не пия вкъщи!“.
Та и аз като него. Не съм бил морски капитан, а и от морска болест страдам. Ама имам истории за разказване. Е, моите, сравнени с историите на Колумб и Магелан или пък с тези на Христо Пимпирев, нищо не са. Няма ги в „Гугъл“. И понеже не може да ги намерите в Гугъл, ще ги намерите в книгата „Когато бях морски капитан”. В нея разказвам за моите пътешествия по света“, сподели Вешим при представянето на книгата си в „Хеликон-Велико Търново“ в началото на април.

Михаил Вешим е роден на 17 септември 1960 г. в София. Завършил е журналистика в СУ „Св.Климент Охридски”. От 1982 г. насам работи във вестник „Стършел”, а от 2003 г. е негов главен редактор. Автор е на стотици фейлетони, хумористични разкази, сценарии.

Свързани заглавия
Михаил Вешим: Търся съмишленици сред интелигентните и мислещите хора

Михаил Вешим взе наградата „Цветето на Хеликон”, Яница Радева – „Рашко Сугарев”
Започва сериалът по романа „Английският съсед”
Авторът на „Английският съсед” ще дава автографи
„Двойното голямо четене” в „Хеликон-Витоша”
„Нашингтон”, „Конспиратори” и „Дишащия хълм” са зимните номинации за наградата „Хеликон”

„Когато бях морски капитан. Моите приключения по света“ тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …