Начало / България / Михаил Вешим представя „Когато бях морски капитан“ в „Хеликон-Благоевград“

Михаил Вешим представя „Когато бях морски капитан“ в „Хеликон-Благоевград“

Неподражаемият сладкодумец Михаил Вешим ще представи новата си книга „Когато бях морски капитан. Моите приключения по света“ на 16 април, сряда, от 18 ч в „Хеликон-Благоевград“.

Това е тринадесетата книга на главния редактор на „Стършел“. В нея Вешим разказва свои забавни спомени отпреди 1989-а и от ново време при посещението си в СССР, Северна Корея, Скопие, Белград,  Тирана, Париж, Лондон, Хърватска.

„Тази книга започна от един виц. Оня виц за един човек, дето много хойкал по кръчмите. Жена му решила да го отучи и сготвила вечеря, направила салата, сипала му ракия и го попитала защо ходи по кръчмите, като може да си пие и вкъщи. Мъжът отпил от ракията и казал: „И когато бях морски капитан…“. Жената обаче веднага го прекъснала: „Че кога си бил морски капитан?”. А той отговорил: „Ето, жена, защо не пия вкъщи!“.
Та и аз като него. Не съм бил морски капитан, а и от морска болест страдам. Ама имам истории за разказване. Е, моите, сравнени с историите на Колумб и Магелан или пък с тези на Христо Пимпирев, нищо не са. Няма ги в „Гугъл“. И понеже не може да ги намерите в Гугъл, ще ги намерите в книгата „Когато бях морски капитан”. В нея разказвам за моите пътешествия по света“, сподели Вешим при представянето на книгата си в „Хеликон-Велико Търново“ в началото на април.

Михаил Вешим е роден на 17 септември 1960 г. в София. Завършил е журналистика в СУ „Св.Климент Охридски”. От 1982 г. насам работи във вестник „Стършел”, а от 2003 г. е негов главен редактор. Автор е на стотици фейлетони, хумористични разкази, сценарии.

Свързани заглавия
Михаил Вешим: Търся съмишленици сред интелигентните и мислещите хора

Михаил Вешим взе наградата „Цветето на Хеликон”, Яница Радева – „Рашко Сугарев”
Започва сериалът по романа „Английският съсед”
Авторът на „Английският съсед” ще дава автографи
„Двойното голямо четене” в „Хеликон-Витоша”
„Нашингтон”, „Конспиратори” и „Дишащия хълм” са зимните номинации за наградата „Хеликон”

„Когато бях морски капитан. Моите приключения по света“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

238020_b

Да се научиш да обитаваш необитаемия си „аз“

Юлия ПЕТКОВА „Йога“ е на българския книжен пазар в превод на Росица Ташева За него …