Начало / България / Иван Димитров е сред номинираните за наградата „Стоян Камбарев“

Иван Димитров е сред номинираните за наградата „Стоян Камбарев“

Иван Димитров – драматург, писател и поет, е номиниран наградата „Стоян Камбарев“ за пиесата му „Очите на другите“, поставена за първи път в Ню Йорк, а след това и в Народния театър „Иван Вазов“, както и за едноименната книга с шест пиеси, съобщи БГНЕС, позовавайки се на фондация „Стоян Камбарев“. Мотивите за номинацията са: за бунтарския му дух, който той успешно претворява в стихотворения, музика и пиеси; за изострената му социална чувствителност към липсата на справедливост и морал и умението да превръща това в кауза за творчеството си.

Официалната церемония за връчване на Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев“ 2014 ще се проведе на 12 май от 19 ч в „София лайв клуб“ .Наградата, носеща името на незабравимия театрален режисьор, се утвърди като най-чаканото и престижно отличие за млади творци в България. Ценното на този приз е, че е единственият, който не е строго профилиран в конкретно изкуство, а обхваща широка селекция от талантливи млади артисти в различни области на изкуството.

Ето и останалите номинирани:

Калина Мавродиева – художник е номинирана за изложбата й „Отчуждение“ в галерия U.P.A.R.K., Пловдив и за запомнящото и участие и в цели 12 групови изложби само за последните 2 години. Номинирана е за въображението, креативността, мисълта и за категорично изразения и личен стил на работа в широк спектър на изобразителното изкуство – живопис, текстил, пластика. Абстракционист, но и концептуалист. Калина е едно от личните открития на култовия художник Кольо Карамфилов.

Театрално сдружение „Реплика“ с режисьор Георг Жено е номинирано за спектаклите „Истина отвъд полярния кръг“, „Ние сме боклуците от Източна Европа“ и „Двама нещастни румънци, които говорят полски“. За „документалния театър“, който правят, за силната идея и смелостта да провокират, разголвайки най-болезнените теми на съвременното общество. За това, че предизвикват разтърсващо преживяване в публиката без аналог в съвременния български театър. За честността, силата на приятелството и уникалния талант на всеки един от тях.

17 годишната виолистка от Софийското Музикално училище „Любомир Пипков“ Илина Илиева е номинирана за безспорния си музикален талант, проявил се от най-ранната и детска възраст. Илина е най-младият член на Европейския младежки оркестър, с който концертрира по всички големи световни и престижни сцени. Младата виолистка притежава музикалността, чувствителността и самочувствието, присъщи на един голям музикант с огромно бъдеще.

Христо Ушев- актьор е номиниран за ролите му в спектаклите „Военовременни видения“  и „Робин“  и цялостното му присъствие в театралния живот през последните няколко години. Номиниран е за силното си актьорско обаяние, за специфичната му изпълнителска техника и талант. За умението му с лекота да преминава от едно в друго актьорско предизвикателство, за пълната отдаденост към професията, както и за чистотата и отговорността, с която работи.

Книги от Иван Димитров тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

255954076_675551006763952_2153261415072207445_n

Книга прави от нюйоркските гълъби супергерои

Луксозният албум ги превръща в приятел на човека Андрю Гарн е нюйоркчанин по рождение, който …