Начало / Свят / Излезе биография на Джон Ъпдайк

Излезе биография на Джон Ъпдайк

На англоезичния книжен пазар от днес е нова биография на американския писател Джон Ъпдайк, съобщи huffingtonpost.com. Творбата е със заглавие „Updike” и е написана от литературния критик Адам Бегли, син на романиста Луис Бегли. Произведението се издава от „Harper” и е 576 страници.

Книгата представлява нов поглед върху един от най-талантливите писатели в американската литература. Тя не е фокусирана толкова върху всеки детайл от живота на Ъпдайк, а е по-скоро поглед върху неговите преживявания и влиянието им върху неговото творчество. Произведението е изградено на базата на интервюта на Ъпдайк и негови приближени, включително амбициозната му майка Линда. Бегли анализира и коментира творчеството на писателя и автобиографичните препратки в него.

Ъпдайк e роден през 1932 г. Той е автор на множество романи и сборници с разкази, като най-известна е поредицата за Хари Ангстром „Заека“ – „Заеко, бягай“, „Заека се укроти“, „Заека богат“ и „Заека се завръща“, за два от които получава „Пулицър“. Други известни негови книги са „Кентавърът“ и „Вещиците от Ийстуик“. Писателят почина през 2009 г. на 76 години.

Свързани заглавия
Джон Ъпдайк: Изкуството е пространство – глътка въздух за духа

Книги от Ъпдайк тук

Прочетете още

bookgift11

Изкуството да подариш книга на запален читател

Купуването на книга за запален читател може да ви звучи като детска игра, но всъщност …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *