На фокус
Начало / Свят / Излезе биография на Джон Ъпдайк

Излезе биография на Джон Ъпдайк

На англоезичния книжен пазар от днес е нова биография на американския писател Джон Ъпдайк, съобщи huffingtonpost.com. Творбата е със заглавие „Updike” и е написана от литературния критик Адам Бегли, син на романиста Луис Бегли. Произведението се издава от „Harper” и е 576 страници.

Книгата представлява нов поглед върху един от най-талантливите писатели в американската литература. Тя не е фокусирана толкова върху всеки детайл от живота на Ъпдайк, а е по-скоро поглед върху неговите преживявания и влиянието им върху неговото творчество. Произведението е изградено на базата на интервюта на Ъпдайк и негови приближени, включително амбициозната му майка Линда. Бегли анализира и коментира творчеството на писателя и автобиографичните препратки в него.

Ъпдайк e роден през 1932 г. Той е автор на множество романи и сборници с разкази, като най-известна е поредицата за Хари Ангстром „Заека“ – „Заеко, бягай“, „Заека се укроти“, „Заека богат“ и „Заека се завръща“, за два от които получава „Пулицър“. Други известни негови книги са „Кентавърът“ и „Вещиците от Ийстуик“. Писателят почина през 2009 г. на 76 години.

Свързани заглавия
Джон Ъпдайк: Изкуството е пространство – глътка въздух за духа

Книги от Ъпдайк тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

blagoveshhenye-364324-zpSjfgfe-1024x576

„Иконата“

Никой не беше я виждал без грим. Висока, кракът винаги като излязъл от струг, чорапът …