Начало / Свят / Кадзуо Иишигуро публикува нов роман след 10 години пауза

Кадзуо Иишигуро публикува нов роман след 10 години пауза

Писателят Кадзуо Ишигуро ще публикува нов роман след 10-годишна пауза, съобщи thebookseller.com. Книгата, озаглавена „The Buried Giant“, ще бъде на книжния пазар през март 2015 г. Тогава тя ще излезе във Великобритания,САЩ, Канада, Бразилия, Япония, Испания, Франция и Германия. Последната творба на Ишигуро, „Никога не ме оставяй“, излезе през 2005 г.

„Faber“, които ще издадат книгата в Обединеното кралство, я характеризират като „роман за изгубени спомени, любов, отмъщение и война“. Стивън Пейдж, изпълнителен директор на издателската къща, коментира:

„Нов роман на Кадзуо Ишигуро, 10 години след „Никога не ме оставяй“, е чудесна възможност за нашата компания. „The Buried Giant“ е грандиозна нова глава в творчеството на един от най-забележителните писатели в днешно време. Книгата е изненадваща, трогателна и брилянтна. Нямаме търпение да я публикуваме“.

Кадзуо Ишигуро е английски писател от японски поризход, роден през 1954 г. Считан е за един от най-добрите съвременни автори. Изданието „The Times“ го включи в списъка на „50-те най-важни британски писатели от 1945 насам“. На български са преведени книгите му „Когато бяхме сираци“, „Остатъкът от деня“ и „Никога не ме оставяй“.

Книги от Ишигуро тук и тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …