На фокус
Начало / Свят / Кадзуо Иишигуро публикува нов роман след 10 години пауза

Кадзуо Иишигуро публикува нов роман след 10 години пауза

Писателят Кадзуо Ишигуро ще публикува нов роман след 10-годишна пауза, съобщи thebookseller.com. Книгата, озаглавена „The Buried Giant“, ще бъде на книжния пазар през март 2015 г. Тогава тя ще излезе във Великобритания,САЩ, Канада, Бразилия, Япония, Испания, Франция и Германия. Последната творба на Ишигуро, „Никога не ме оставяй“, излезе през 2005 г.

„Faber“, които ще издадат книгата в Обединеното кралство, я характеризират като „роман за изгубени спомени, любов, отмъщение и война“. Стивън Пейдж, изпълнителен директор на издателската къща, коментира:

„Нов роман на Кадзуо Ишигуро, 10 години след „Никога не ме оставяй“, е чудесна възможност за нашата компания. „The Buried Giant“ е грандиозна нова глава в творчеството на един от най-забележителните писатели в днешно време. Книгата е изненадваща, трогателна и брилянтна. Нямаме търпение да я публикуваме“.

Кадзуо Ишигуро е английски писател от японски поризход, роден през 1954 г. Считан е за един от най-добрите съвременни автори. Изданието „The Times“ го включи в списъка на „50-те най-важни британски писатели от 1945 насам“. На български са преведени книгите му „Когато бяхме сираци“, „Остатъкът от деня“ и „Никога не ме оставяй“.

Книги от Ишигуро тук и тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

vfzhgfhgyg-800x445

Теодора Колева: Човек говори тогава, когато има какво да каже

Изключителен роман по действителен случай е „Мъжете в живота на А.“ Поканихме неговата авторка Теодора Колева, бивш …