Начало / България / „Двойното дъно на небето” с премиера в столична галерия

„Двойното дъно на небето” с премиера в столична галерия

Поетичната книга „Двойното дъно на небето” на Георги Николов ще има премиера на 8 април, вторник, от 18,30 ч в столичната галерия „Credo Bonum”, съобщи „Жанет 45”. Книгата ще бъде представена от Кирилка Демирева.

„Поезията на Георги Николов е пълна с имена. Потъвайки в нея, читателят се сблъсква очи в очи с тях – от Юда и Христос до Едип и Рембо. За всеки от нас тези имена значат нещо, но чрез тази поезия те заживяват от плът и кръв, населяват ни и остават дълго след последната страница. Това е книга, пълна с музика – блусът на тъгата и блусът на радостта въпреки тъгата. Между редовете живеят жените на Лотрек, недостижими и в същото време реални като живота и смъртта. Ще нарека тази книга вкусна, защото е пълна с образи и спомени, защото действа директно на осезанието, а след такава атака няма как някой да остане равнодушен”, пише за „Двойното дъно на небето”  поетът Владислав Христов.

Георги Николов е поет, журналист и PR. Автор е на четири стихосбирки и две белетристични книги. Носител е на национални награди за поезия и проза.

„Двойното дъно на небето” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

230857_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 октомври – 24 октомври)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева 2. Комарджията от Дейвид Балдачи 3. Живот …