Начало / Свят / Най-добрите първоаприлски шеги в света на книгите

Най-добрите първоаприлски шеги в света на книгите

Тази година се оказа особено плодотворна откъм първоаприлски шеги в света на книгите, пуснати в интернет пространството. Американският вестник „Лос Анджелис Таймс“ отбелязва най-успешните материали, излъгали литературната общественост през вчерашния ден.

Безспорно най-добрата първоаприлска шега се оказа на thebookseller.com, където беше публикувана новината за отварянето на книжарница на Международната космическа станция от „Амазон“. Историческото събитие, което щяло да се състои през лятото, било част от още по-мащабен проект на основателя на онлайн търговската компания за заселване на колонии в земната орбита. Сериозният стил и споменаването, че инициативата е под патронажа на НАСА, направи новината изключително автентична.

От голямото издателство „Penguin“ пък обявиха, че ще стартират нова издателска къща – „Penguin Now!“, която ще функционира под тяхната шапка. Тя щяла да публикува класически произведения на автори като Томас Харди, Фьодор Достоевски и Албер Камю, но предназначени за новото поколение. В книгите точките щели да бъдат заменени от удивителни знаци. Така „Чужденецът“ от Камю щял да започва така: „Мама умряла днес!  Или може би вчера, не знам!“

„Гардиън“, от своя страна, прикани своите читатели да направят хумористична литературна викторина, иронизираща класици и техни произведения.

Прочетете още

Abdulrazak Gurnah

Нобеловият лауреат Абдулразак Гурна: „Всеки има свой прочит на историята“

Писателят се срещна с публика в Брюксел Събитието с носителя на Нобелова награда за 2021 …