Начало / Свят / 23-ма топ автори на трилъра си правят турнир в книга

23-ма топ автори на трилъра си правят турнир в книга

Резултатът от един от най-интересните и любопитни писателски експерименти ще бъде на книжния пазар в САЩ на 3-ти юни. 23-ма от най-популярните автори на трилъри ще влязат в подобие на рицарски турнир в антология, в която ще противопоставят своите герои един на друг. Проектът е измислен от Лий Чайлд и ще се казва „FaceOFF“. Идеята е да срещнат детективите, които писателите са измислили, и да ги поставят в съвместна ситуация.

Така емблематичният герой на Чайлд – Джак Ричър ще поспори с персонажа от книгите на Джоузеф Файдър – Ник Хелър в бар в Бостън, докато гледат дербито в американския бейзбол между Ред Сокс и Янкис. Хари Бош на Майкъл Конъли ще се запознае с Патрик Кензи на Денис Лихейн. Джон Ребус на Йън Ранкин ще се изправи редом до Рой Грейс на Питър Джеймс, а Кътън Малоун на Стив Бери ще се срещне с Грей Пиърс на Джеймс Ролинс.

В антологията ще бъдат включени и герои на Р. Л. Стайн, Дъглас Престън,  Линкълн Чайлд, Лиза Гарднър, М.Дж. Роуз, Стив Мартини, Линда Феърстайн, Джефри Дийвър, Джон Сандфорд, Хедър Греъм, Пол Уилсън, Реймънд Хури, Линууд Баркли, Джон Лескроарт, Джеферсън Паркър.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …