Начало / Свят / София Копола ще адаптира „Малката русалка” за големия екран

София Копола ще адаптира „Малката русалка” за големия екран

София, дъщеря на легендарния режисьор Франсис Форд Копола, най-вероятно ще адаптира „Малката русалка” за големия екран, съобщи huffingtonpost.com. Тя е в напреднали преговори за проекта със студиото „Working Title”. Копола ще наследи Джо Райт, известен с филма „Изкупление”, на режисьорския стол. Тя възнамерява да направи напрегнат, мрачен филм по класическата приказка на Ханс Кристиан Андерсен от 1837 г., с което да остане вярна на оригиналната идея на писателя.

Проектът за филмирането на „Малката русалка” се отлага с години. Все още не се знае актьорския състав и кога филмът ще тръгне по кината, но от „Working Title” твърдят, че ще има яснота скоро. Сценарият ще бъде написан от Каролин Томпсън, сценарист на популярния филм „Едуард Ножиците”.

София Копола е режисьор и сценарист, родена през 1971 г. Тя е дъщеря на Франсис Форд Копола и братовчедка на Никълъс Кейдж. Става известна с участието си в трета част от трилогията „Кръстикът”. Най-известният филм, който е режисирала, е „Изгубени в превода”.

„Малката русалка“ и други книги от Ханс Кристиан Андерсен тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230517-WA0006

1 юни в детска стая „Хеликон“

И да не ни се вярва, юни месец дойде, по-точно втурна се презглава, както само децата …