Начало / Свят / Анди Съркис ще режисира филм по „Книга за джунглата“ от Ръдиард Киплинг

Анди Съркис ще режисира филм по „Книга за джунглата“ от Ръдиард Киплинг

Анди Съркис, познат с ролята си на съществото Ам-Гъл във филмите по книгите на Дж. Р. Р. Толкин, ще режисира адаптация на „Книга за джунглата“, съобщи „Гардиън“. Съркис ще направи режисьорския си дебют, адаптирайки вечната детска творба на Ръдиард Киплинг. Това ще бъде единият от двата филма по книгата, които ще се снимат в холивудските студия.

Актьорът ще работи със студиото „Warner Bros“. От „Warner Bros“ твърдят, че тяхната версия на произведението ще бъде по-мрачна от тази на „Disney“. Освен това, най-вероятно ще тръгне по-скоро в кината. Няколко режисьора вече бяха поели ангажимент да режисират филма на „Warner Bros“, но впоследствие отпаднаха от проекта. Сред тях са Рон Хауърд и Алехандро Гонсалес Иняриту.

Съркис изглежда рискован избор на студиото, като се има предвид, че ще дебютира на режисьорското място. Той обаче продължава да получава признанието на критиците за пресъсздаването на Ам-Гъл в трилогиите на Питър Джаксън по книгите на Дж. Р. Р. Толкин, „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“. Съркис е поел ангажимент да режисира филм и по друга класика – „Фермата на животните“ от Джордж Оруел.

Свързани заглавия
Ще бъдат снимани два филма по „Книга за джунглата“ от Ръдиърд Киплинг
Анди Съркис ще адаптира „Фермата на животните” от Джордж Оруел

„Книга за джунглата“ и други книги на Ръдиард Киплинг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

227593_b

Демоничните разкази на окултистите

Антология, от която всеки фен на мистиката и мистерията има нужда “Страшни разкази на прочути …