Начало / Свят / Излезе нова книга за Кърт Кобейн

Излезе нова книга за Кърт Кобейн

От днес на американския книжен пазар е нова книга за фронтмена на „Нирвана“ Кърт Кобейн, съобщи „USA Today“. Произведението е озаглавено „Here We Are Now: The Lasting Impact of Kurt Cobain“ и е дело на Чарлс Р. Крос, известен биограф на музиканта. Творбата е публикувана от „It Books“ и е 192 страници.

Книгата на Крос е фокусирана върху влиянието, което Кобейн продължава да оказва върху популярната култура и след смъртта си. 20-ата годишнина от деня, в който певецът се самоуби едва на 27 години, ще бъде навършена на 5 април. Авторът дава отговор на въпроса защо Кобейн е повече от актуален 20 години след смъртта си.

Крос пише за влиянието на Кобейн върху създаването на гръндж културата през 90-те години на миналия век, приноса му към музиката като цяло. Творбата на Крос ще предизвика не само интереса на феновете на „Нирвана“, но и на тези, които се вълнуват от съвременните течения в популярната култура. „Here We Are Now: The Lasting Impact of Kurt Cobain“ е четвъртата книга на Крос за Кобейн.

Кърт Кобейн е един от най-емблематичните певци. Роден е през 1967 г. в САЩ. Кобейн жъне своя успех с гръндж бандата „Нирвана”, която е в своя пик в началото на 90-те години на миналия век. Самоубива се, като се прострелва с ловджийска пушка през април 1994 г. Кобейн е член на т.нар. „Клуб 27“ на музиканти, доживяли само до 27 години. Там са още Брайън Джоунс, Джими Хендрикс и Джим Морисън.

„Nirvana. Биографията на Кърт Кобейн“ тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …