Начало / България / Милен Русков става ВИП книжар за час в „Хеликон-Русе”

Милен Русков става ВИП книжар за час в „Хеликон-Русе”

Милен Русков – един от най-популярни и четени съвременни български автори, ще гостува отново в „Хеликон-Русе” . Авторът на „Възвишение” ще влезе в ролята на ВИП книжар утре, 19 март, от 18,30 ч. В продължение на час той ще бъде на разположение на клиентите на книжарницата, които могат да получат солидни литературни съвети. Русков имаше среща с русенските си почитатели на 6 ноември миналата година, след като получи престижната литературна награда „Елиас Канети”.

Русков е роден нa 23 юни 1966 г. в Бургас. През 1995 г. завършва българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Публикувал е три романа, всеки от които е удостоен с различни литературни награди – „Джобна енциклопедия на мистериите“ (София, 2004), отличен с награда „Южна пролет“ за литературен дебют; „Захвърлен в природата“ (София, 2008), отличен с Награда „ВИК“ за Роман на годината (2009); „Възвишение“ (София, 2011), отличен с Награда „Златен век“ на Министерство на културата (2012) и с Национална награда за литература „Христо Г. Данов“ (2012).
„Захвърлен в природата“ е издаден на английски под заглавието „Thrown into Nature“ (Рочестър, Ню Йорк, 2011) в превод на Анджела Родъл.
Преводите на Русков включват „Как да гледаме философски на живота“ (The Philosopher’s Joke, 1909) и „Бележки за роман“ (Novel Notes, 1893) от Джеръм К. Джеръм, „Изповеди на един английски пушач на опиум“ (Confessions of an English Opium-Eater, 1821) от Томас де Куинси и „Малкият непознат“ (The Little Stranger, 2009) от Сара Уотърс.

Книги от Милен Русков тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RQWIOPWTXBEKXE7QR66SEV4IHE

Поезия по телефона четат във Филаделфия

Горещата телефонна линия помага на болните от Covid-19 Обаждането е безплатно, а топъл глас отсреща …