Начало / Свят / НоВайълет Булауайо спечели „Hemingway Foundation/PEN Award“

НоВайълет Булауайо спечели „Hemingway Foundation/PEN Award“

Писателката НоВайълет Булауайо спечели наградата за дебютен роман „Hemingway Foundation/PEN Award“, съобщи bostonglobe.com. Тя беше отличена за творбата си „We Need New Names“. Произведението е фокусирано върху ужаса и мизерията в нейния роден край – Зимбабве. Авторката прибавя към сметката си 8 000 долара.

„We Need New Names“ разказва историята на малко момиче, на име Дарлинг, което извървява пътя от мизерията в Зимбабве до Америка. 10-годишната Дарлинг се бори, за да оцелее, всеки ден. Тя и приятелите й са принудени да крадат, за да намират прехрана. Всичко положително в живота на семейството й са само спомени от миналото. Но Дарлинг има леля в Америка. Тя успява да отиде в САЩ. Там обаче разбира, че опциите на един имигрант от Африка са изключително малко. Книгата беше номинарана и за „Букър“.

НоВайълет Булауайо е африканска писателка, родена през 1981 г. Тя получи признание и популярност след публикуването на романа „We Need New Names“, който е с автобиографични елементи. Булауайо следва в програма за творческо писане на авторитетния университет „Станфорд“.

Свързани заглавия
Бивш войник спечели „Hemingway Foundation/PEN Award”

Номинираните за „Мен Букър” са обявени

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

WireAP_a03311887c5d4ff8a103e185a3658d96_16x9_1600

E Л Джеймс съблече отново героите си

На сцената пак е Крисчън Грей Freed представлява края на алтернативната трилогия „Петдесет нюанса сиво”. …