Начало / Свят / Нова книга от Крис Павоун е на книжния пазар

Нова книга от Крис Павоун е на книжния пазар

Нов роман от Крис Павоун е на англоезичния книжен пазар, съобщи „USA Today”. Произведението е със заглавие „The Accident” и е публикувано от „Crown”. То е 400 страници. Авторът на бестселъра „Чужденците” се завръща с нов трилър, който този път засяга издателския бизнес.

В Ню Йорк Изабел Рийд, литературен агент, чете мистериозен ръкопис, свързан с тайните на много влиятелни хора, както и с нейното минало. В Копенхаген бившият агент на ЦРУ, Хейдън Грей, мисли как да погребе тази история и тя никога повече да не види бял свят, когато в един момент дуло на пистолет е опряно в главата му. В Цюрих самият автор се крие и води отшелнически живот с надеждата, че публикуването на ръкописа ще разкрие мрежа от лъжи и предателства и ще му даде възможност отново да живее без постоянно да гледа през рамо.

В един дълъг и изтощителен ден съдбите на тези трима герои ще се сблъскат, докато книгата наближава своето публикуване, заплашвайки да съсипе животите на хора в сферите на политика, кино, шпионаж и издателски бизнес. Павоун поставя въпроса докъде се простира амбицията за успех и в какво сме готови да се превърнем, за да го постигнем.

Крис Павоун е американски писател. Известен е с бестселъра си „Чужденците”, който е преведен и на български език. Творбата получи призовете „Edgar Award” и „Anthony Award” през 2013 г. за най-добър дебютен роман. Преди да се захване с писане, Павоун е работил в различни издателски къщи като редактор на готварски книги.

„Чужденците“ от Крис Павоун тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Радослав Бимбалов

Радослав Бимбалов: Идеята, че като си отидеш, ще си напълно сам, дава по-важен смисъл на настоящето

„Екстазис“ е новата книга на Радослав Бимбалов, която разказва за прераждането на един човек в името …