Начало / Свят / Нова книга от Крис Павоун е на книжния пазар

Нова книга от Крис Павоун е на книжния пазар

Нов роман от Крис Павоун е на англоезичния книжен пазар, съобщи „USA Today”. Произведението е със заглавие „The Accident” и е публикувано от „Crown”. То е 400 страници. Авторът на бестселъра „Чужденците” се завръща с нов трилър, който този път засяга издателския бизнес.

В Ню Йорк Изабел Рийд, литературен агент, чете мистериозен ръкопис, свързан с тайните на много влиятелни хора, както и с нейното минало. В Копенхаген бившият агент на ЦРУ, Хейдън Грей, мисли как да погребе тази история и тя никога повече да не види бял свят, когато в един момент дуло на пистолет е опряно в главата му. В Цюрих самият автор се крие и води отшелнически живот с надеждата, че публикуването на ръкописа ще разкрие мрежа от лъжи и предателства и ще му даде възможност отново да живее без постоянно да гледа през рамо.

В един дълъг и изтощителен ден съдбите на тези трима герои ще се сблъскат, докато книгата наближава своето публикуване, заплашвайки да съсипе животите на хора в сферите на политика, кино, шпионаж и издателски бизнес. Павоун поставя въпроса докъде се простира амбицията за успех и в какво сме готови да се превърнем, за да го постигнем.

Крис Павоун е американски писател. Известен е с бестселъра си „Чужденците”, който е преведен и на български език. Творбата получи призовете „Edgar Award” и „Anthony Award” през 2013 г. за най-добър дебютен роман. Преди да се захване с писане, Павоун е работил в различни издателски къщи като редактор на готварски книги.

„Чужденците“ от Крис Павоун тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …